luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

PEŞTE FARĂ DOCUMENTE LEGALE DE TRANSPORT CONFISCAT DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat  în cadrul unei acţiuni organizate pe linia combaterii braconajului piscicol peste 150 de kilograme de peşte  din speciile somn şi cegă. Peştele era transportat de un cetăţean orşovean cu autoturismul personal în condiţii improprii şi fără a poseda documente legale de deţinere şi transport.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au oprit pentru control, la sfârşitul acestei săptămâni,  la intrarea în localitatea Starişte, un autoturism „Dacia Logan”, despre al cărui  conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.

„La controlul autovehiculului aparţinând lui U. Dumitru în vârstă de 54 ani,  din municipiul  Orşova, poliţiştii de frontieră au  depistat  în portbagajul acestuia cantitatea de 152 de kilograme de peşte din speciile  somn şi cegă. Peştele depozitat în saci de plastic, era  transportat în condiţii improprii, iar cetăţeanul orşovean nu poseda documente legale de transport şi  de provenienţă a mărfii”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Riscă o sancţiune penală

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că U. Dumitru achiziţiona peştele de la pescari autorizaţi din localitatea Moldova Veche în scopul revânzării pe raza municipiului Orşova.

Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constituie infracţiune, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui U. Dumitru lucrare penală. Cantitatea de 152 de  kilograme de peşte, în valoare de 2500 de lei,  a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate. Dacă va fi găsit vinovat, U. Dumitru  riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top