marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

PESTE TREI MII DE ELEVI MEHEDINTENI ÎNCEP LUNI BACALAUREATUL

Un numar de 3108 absolventi de clasa a XII-a din Mehedinti s-au înscris pentru a sustine examenul de bacalaureat în sesiunea din vara, acestia sustinând începând de luni probele orale.

bacalaureat

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, Marian Suta a declarat ca nu toti elevii s-au înscris pentru a sustine examenul de bacalaureat, peste 650 de absolventi care încep luni probele orale fiind din seriile anterioare.

“Avem înscrisi anul acesta, la sesiunea din vara a examenului de bacalaureat 3108 elevi, din care 652 sunt din serii anterioare si diferenta de 2456 sunt absolventii de anul acesta. Nu toti absolventii de anul acesta s-au înscris la examenul de bacalaureat, mai exista elevi corijenti, cu situatiile neîncheiate.”, a declarat Marian Suta.

În Mehedinti, examenul de bacalaureat se va desfasura în noua centre iar evaluarea lucrarilor se va face în trei centre.

Potrivit Minsiterului Educatiei, bacalaureatul 2013 începe luni cu proba orala la limba româna, iar ultima proba este programata pe 5 iulie, anul acesta fiind înscrisi la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promotia actuala, în scadere fata de ultimii ani.

În intervalul 17 – 21 iunie va avea fi sustiuta proba D – evaluarea competentelor digitale, iar proba orala la o limba de circulatie internationala (proba C) este programata între 25 si 28 iunie.
Probele scrise vor fi sustinute dupa cum urmeaza:
1 iulie – limba si literatura româna,
2 iulie – limba si literatura materna,
3 iulie – proba obligatorie a profilului si
5 iulie – proba la alegere a profilului si specializarii.
Rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, pâna la ora 12.00, putându-se depune contestatii în aceeasi zi, pâna la ora 16.00. Dupa rezolvarea constestatiilor, se vor afisa rezultatele finale, în data de 12 iulie.
Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, însa nu poate promova examenul de bacalaureat.
Pentru probele scrise, accesul candidatilor în salile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel putin 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii vor fi pusi câte unul în banca.
Regulamentul de organizare al examenului prevede ca elevii nu au voie sa intre în sala cu niciun fel de lucrari, de la manuale pâna la dictionare de care s-ar putea ajuta la examen.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top