marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PESTI MORTI PE RAUL TOPOLNITA

Anchetă a Gărzii de Mediu Mehedinţi după ce joi, au fost depistate cantităţi importante de peşti morţi pe râul Topolniţa şi un afluent al acestuia, în apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin, primele verificări arătând că mortalitatea piscicolă s-a întins pe o distanţă de şapte kilometri, pe cursul apei şi maluri.

pesti morti

În cursul zilei de joi, un cetăţean a anunţat Garda de Mediu Mehedinţi că pe cursul râului Topolniţa sunt foarte mulţi peşti morţi. La faţa locului au ajuns mai mulşte echie ale Gărzii Naţionale de Mediu şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi care au luat la pas cursul apei şi au descoperit că poluarea se întinde pe o distanţă de şapte kilometri, de-a lungul râului Topolniţa şi afluentului său, râul Pleşuva.

„În cursul acestei dimineţi am fost informati ca pe râul Topolniţa, pe o suprafaţă de şapte kilometri există mortalitate piscicolă. Diferite tipuri de peşti, de diferite dimensiuni se află şi pe fundul apei şi pe malurile râului. Împreună cu colegii de la Garda Naţională de Mediu şi cu Apele Române verificăm toate zonele cu potenţial de risc pentru aceasta mortalitate piscicolă.”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Mehedinţi, Cătălin Tutilescu.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Române, încă de miercuri, analizele care se fac periodic au arătat indicatori depăşiţi şi tulburări ale apei râului Topolniţa

„Există mortalitate piscicola. Încă de ieri am constatat că există nişte indicatori depăşiţi, respectiv indicatorii suspensii şi PH. Aceste determinări au fost făcute de laboratorul nostru de calitatea apei, în cadrul programului nostru de monitorizare a cursurilor de apă şi  evacuările agentilor economici.”, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi, Magda Dincă.

În cadrul anchetei care a fost deschisă de către factorii de mediu, s-au prelevat probe şi urmează să se stabilească sursa poluatoare. Suspinciunie planează asupra staţiilor de sortare care se află în amonte de zona poluată, dar şi asupra agenţilor economici din apropiere.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. In mod sigur comb.chimic a inceput sa deverse la canalizare reactivii chimici de laborator , agentii chimici din depozitul de chimicale , decantoarele de slam pt. ca s-a terminat cu apa grea . Cum bani nu sunt nici pentru salarii , e normal sa scape pe furis de toate noxele din combinat . Asta este decizia conducerii unitatii economice iar apele romane si garda de mediu n-au voie sa se bage fiindca-i papa gaia .O sa vedeti cat de mult o sa-i preocupe pe astia de-acolo . Ca si in cazul arderii gazului la facle .

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top