marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

PILOTUL ŞI COPILOTUL AVIONULUI UTILITAR CARE A ATERIZAT DE URGENŢĂ CONSUMASERĂ ALCOOL.

Primele date ale anchetei desfăşurate de poliţiştii şi pompierii de la Strehaia sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia relevă faptul că pilotul şi copilotul avionului utilitar care a aterizat de urgenţă pe un câmp consumaseră alcool.

avionulPotrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, ancheta a evidenţiat faptul că atât pilotul, cât şi copilotul, cu vârste de 49 şi, respectiv, 55 de ani, aveau alcoolemii cuprinse între 0,30 şi 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat în momentul în care avionul a aterziat de urgenţă.

Aparatul de zbor aparţine unei firme de dezinsecţie din Timişoara, care era închiriat de Direcţia Silvică Mehedinţi pentru tratament aerian cu insecticid.

Sursa precizată a mai declarat că celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru încălcarea codului aerian şi conducerea unui avion sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aterizarea de urgenţă s-a produs ca urmare a unei defecţiuni la motorul aparatului de zbor, în urma incidentului avionul având numeroase avarii.

Dosarul a fost întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia şi a fost înaintat Curţii de Apel Craiova, competentă cu soluţionarea cauzei.

La bordul aparatului de zbor care a aterizat de urgenţă, vineri, pe un câmp, în apropiere de localitatea Strehaia, se aflau trei persoane care nu au fost rănite în urma incidentului.

Echipajul de pompieri care s-a deplasat la faţa locului a asigurat măsurile pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top