sâmbătă , 6 martie 2021
NEWS ALERT

PISTOL, MUNIŢIE ŞI CANNABIS CONFISCATE DE CĂTRE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.),  au descoperit  într-o maşină în care se aflau mai mulţi tineri din municipiul Craiova, un pistol marca ROHM RC CL 315K, 36 de cartuşe fără documente de provenienţă şi o ţigaretă de 1,2 grame de grame de cannabis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În seara zilei de 10 iulie a.c., ora 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Migraţiei Ilegale al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca MG, înmatriculat în Italia,  despre care aveau informaţii ca în el se află un grup de tineri suspecţi ca deţin o armă şi muniţia aferentă, fără documente de proveninţă.

În urma legitimării celor în cauză s-a stabilit că este vorba de cinci tineri domiciliaţi pe raza municipiul Craiova, cu vârste cuprinse între 18 si 26 de ani.

La controlul amănunţit efectuat asupra autoturismului şi a bunurilor deţinute au fost descoperite, ascunse în scaunul autoturismului, un pistol marca ROHM RC CL 315K de provenienţă germană, 36 de cartuşe şi o ţigaretă de 1,2 grame, confecţionată artizanal, ce conţinea o substanţă vegetală susceptibilă a fi cannabis.

„Şoferul maşinii, M. Florin, în vârstă de 26 de ani, a declarat ca arma şi muniţia îi aparţin pasagerului din dreapta, V. Alin, care a spus ca nu deţine documente pentru ele. De asemenea, şoferul a declarat că a cumpărat ţigareta confecţionată  artizanal ce conţine cannabis de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, din Craiova, pentru consum propriu”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate şi informativ al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

În cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată,  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi deţinere de droguri de risc pentru  consum propriu.

Revolverul, muniţia şi ţigareta de cannabis au fost ridicate în vederea expertizării.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top