marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

PNL se află la guvernare dar nu conduce în Mehedinţi

Partidul Naţional Liberal este la guvernare, dar nu conduce în Mehedinţi. Situaţia este aceeaşi de luni de zile de când mai mulţi membri din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin şi Consiliul Judeţean şi-au pierdut sprijinul politic. În speţă, Adriana Bădănoiu şi Romulus Vâlcu au fost daţi afară din PNL, dar ocupă în continuare posturile de  vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi respectiv viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, cu sprijinul PSD. Vicepreşedintele PNL Mehedinţi, Marcel Burducea susţine că aceste două locuri din administraţie ar trebui să revină Partidului Naţional Liberal, întrucât protocolul USL a fost întocmit între partide şi ca atare, trebuie respectat de toate părţile componente.

marcel burducea pnl mehedinti„Partidul Naţional în USL, ca şi PSD, ca şi PC are un rol determinant şi trebuie să îşi impună în cadrul conducerii struncturilor administrative deconcentrate, aşa cum s-a convenit pe criterii egale, oamenii, activiştii, specialiştii care trebuie să funcţioneze în aceste conduceri. M-aş referi la Consiliul Judeţean, unde sunt anumiţi consilieri care nu mai fac parte din Partidul Naţional Liberal, li s-a retras şi sprijinul pentru că ei fac parte din cu totul alte partide la ora actuală. Aceste locuri trebuie să fie ocupate de membrii PNL şi de asemenea în Consiliul Local trebuie să se facă ordinea care a fost instituită de la început, cu viceprimar al Partidului Naţional Liberal, aşa cum s-a convenit.”, a declarat vicepreşedintele PNL Mehedinţi.

PSD, între „a zice” şi „a face”

În fapt, la momentul actual, judeţul Mehedinţi este condus de PSD şi nu de USL, iar pentru a încerca rezolvarea problemelor din interiorul Uniunii, conducerile partidelor s-au aşezat la aceeaşi masă după multe luni. Faţă în faţă s-au făcut promisiuni, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic – mărul discordiei nu a fost eliminat.

„Spre surprinderea noastră, chiar a fost o deschidere a domnului preşedinte Adrian Duicu, a celorlalţi care au participat la această întâlnire. Spun spre surprindere pentru că în media locală apăreau anumite puncte de vedere care nu concordau cu această înţelegere. Ori întâlnirea care a avut loc atunci a dus la o emulaţie în cadrul USL şi printre altele, cu speranţe şi de o parte, şi se alta că se vor rezolva aceste probleme care există în USL la ora actuală în USL, adică aceste neconcordanţe de posturi care trebuie ocupate de PNL şi de câteva luni de zile nu reuşeşte să îşi impună oamenii acolo unde trebuie. Alianţa funcţionează corect şi normal atunci când toate partidele îşi ocupă rolul pe care îl au în cadrul alianţei. Parteneriatul a fost stabilit în mod egal şi de comun acord de nişte partide, nu de oameni.”, a mai declarat Marcel Burducea.

Şi liberalii din judeţ recunosc faptul că partidul lor nu conduce, iar presiunea pe actuala conducere statutară devine mai puternică pentru rezolvarea acestei probleme.

„Dacă ne-am referi în mod strict, PNL-ul nu conduce, PNL-ul se află la guvernare dar nu este la putere. Chiar zilele trecute am fost în judeţ, iar percepţia asta ar fi. PNL nu conduce pentru că nu ia parte la actele decizionale. A conduce înseamnă să îţi asumi deciziile administrative şi politice, pentru că sunt decizii politice dacă ne referim la exerciţiul bugetar care trebuie să se producă pentru anul 2014, PNL, prin consilierii judeţeni ar trebui să facă acest lucru. Cu surprindere constatăm că încă nu s-a întâmplat acest lucru, dar aşteptăm de la partenerii de alianţă să pună în aplicare exact ce prevede alianţa Uniunii Social Liberale, în Mehedinţi.”, a mai spus vicepreşedintele PNL Mehedinţi, Marcel Burducea.

Europarlamentarele, moment fierbinte pentru USL

Cine ştie, poate spiritul sărbătorile le va da partenerilor de Uniune gândul bun să ia calea dreaptă şi să-şi respecte promisiunile făcute în urmă cu mai bine de doi ani. Dacă nu sărbătorile, măcar perspectiva campaniei pentru europarlamentare. În ciuda declaraţiilor vehemente ale liderilor USL că la europarlamentare PNL şi PSD vor avea candidaţi proprii, tot mai multe voci susţin că decizia nu este una înţeleaptă. Nu de alta dar ştim că în campanii se fac atacuri dure între contracandidaţi, se scot în presă vulnerabilităţile politicienilor, iar odată dezbinată echipa USL, e greu de crezut că se mai poate închega. Şi cine îşi asumă sau cine îşi permite ca Uniunea Social Liberală să se dezbine? Personal cred că nici măcar Partidul Social Democrat nu îşi permine!

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top