vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIŢIA, CU OCHII PE CURSELE ILEGALE. ŞOFERII CARE SE ÎNTREC ÎN „LINIUŢE”, NU VOR SCĂPA NEPEDEPSIŢI

Temperaturile ridicate de afară au ridicat deja apetitul şoferilor din Turnu Severin pentru cursele ilegale de maşini. În diverse zone ale oraşului, odată cu lăsarea serii, deja se aud cauciucurile maşinilor care pornesc în trombă de la semafor.

Digital Camera

Astfel, pentru a evita eventualele accidente, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a organizat în noaptea de 5 spre 6 iulie a.c., în intervalul orar 23.00-04.00, o acţiune de amploare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin pentru depistarea şoferilor care organizează curse ilegale de maşini.

Polițiștii Serviciului Rutier și Biroului Rutier municipal din cadrul I.P.J. Mehedinți au acţionat cu precădere pe b-dul Tudor Vladimirescu, b-dul Carol I, Splai Mihai Viteazul și în parcările hipermarketurilor.

 “Scopul l-a constituit depistarea conducătorilor auto care organizează sau participă la adunări, organizate sau spontane, în vederea promovării curselor de autovehicule fără acordul poliției şi depistării autovehiculelor care au montate articole tuning, fără a avea acest drept”, precizează Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

De asemenea, oamenii legii au urmărit și identificarea șoferilor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihotrope, precum și respectarea legislației rutiere de către motocicliști, mopediști și bicicliști.

Cu ocazia activității desfășurate au fost controlate 160 de autoturisme şi legitimate 212 persoane fiind efectuate peste 90 de testări cu aparatul etilotest.

Polițiștii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 12.300 lei, au reținut în vederea suspendării sau anulării 2 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

Astfel de activități vor continua și săptămâna viitoare, cu precădere pe timpul nopții, pentru impunerea respectării legislației rutiere în rândul conducătorilor auto.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top