marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

POLIŢIA MEHEDINŢI A DECLANŞAT OPERAŢIUNEA “BLOCADA SUD”

În intervalul 01-31 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică în colaborare cu poliţişti de frontieră vor acţiona pe sectoarele de drum ce converg frontierei cu statul vecin, dar şi pentru prevenirea şi informarea cetăţenilor români aflaţi peste hotare şi care se întorc în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă.

control in trafic 1

Aproximativ 50 de poliţişti rutieri vor monitoriza zilnic traficul pe drumurile naţionale şi judeţene, dar şi în punctele de trecere a frontierei Porţile de Fier I şi II, împreună cu efective din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Acţiunile oamenilor legii se înscriu în cadrul operaţiunii “Blocada Sud” care se desfăşoară pe toată perioada lunii august a.c., şi la care sunt angrenate alte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi precum şi efective ale judeţelor Caraş-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa.

Poliţiştii de ordine publică vor desfăşura activităţi de prevenire şi informare pe raza de competenţă, cu precădere în zonele turistice şi de agrement cum sunt Clisura Dunării, Orşova, Bala, Parcul Natural Porţile de Fier etc.

Activităţile desfăşurate au drept scop creşterea siguranţei rutiere pe drumurile naţionale şi judeţene, dar şi informarea cetăţenilor români întorşi în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă cu privire la importanţa adoptării unei conduite preventive pe timpul şederii în localităţile de domiciliu sau alte zone.

« Poliţiştii vor acţiona prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind utilizate 12 echipaje video de supraveghere a traficului rutier », a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

La acţiunile organizate de poliţişti vor fi prezenţi şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier care vor urmări respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top