luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

POLIŢISTA DE FRONTIERĂ CORINA MORARU, UN JAMES BOND ÎN VARIANTA FEMININĂ

Corina Moraru, agent principal la Poliţia de Frontieră Mehedinţi, a câştigat pentru a doua oară consecutiv titlul de campioană naţională la tir cu pistolul  organizat  de Ministerul Afacerilor Interne. Competiţia a avut loc săptămâna trecută în municipiul Tîrgu Jiu şi a aliniat la start peste 140 de poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri.

corina moraru 1În municipiul  Târgu Jiu a avut loc zilele trecute Campionatul Naţional de Tir organizat de Ministerul Afacerilor Interne, la care au participat cei mai buni poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri, campioni  la competiţiile de tir din structurile operative ale ministerului. Din echipa Poliţiei de Frontieră Române a făcut parte şi agentul principal Corina Moraru, poliţistă de frontieră în cadrul Biroului de Supraveghere  şi Control Naval din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Doar un punct a făcut ca poliţista de frontieră să nu obţină punctajul maxim posibil: 119 de puncte din 200 posibile. Corina Moraru o ocupat locul I la competiţia de tir individual fete, la care au participat alte 48 de colege din minister, o parte din ele foste campioane la tir. Secretul acestui succes? Ni-l dezvăluie chiar campioana, cu care se mândreşte Poliţia de Frontieră Mehedinţi: „Important este de a prinde acel secret de a trage bine. Şi la fel de important este să domini emoţia şi nu să te laşi dominat, acesta este marele secret pentru că am văzut oameni foate bine pregătiţi care în condiţiile concursului practic le trmeurau picioarele, nu se puteau stăpâni şi atunci automat dădeau greş”.

Ofiţerul care a pregătit-o pe Corina Moraru, comisarul şef Nicu Bololoi, spune că a observat încă de la început că poliţista de frontieră are calităţi de mare campioană. „Am observat că în mod constant obţine rezultate foarte bune. De aici nu a mai fost decât un pas pentru a-i propune să meargă la diverse concursuri. Am văzut că şi aici a obţinut rezultate şi am început pregătirea care a constat atât în trageri suplimentare, cât şi teorie în vederea participării la concursuri de mai mare anvergură”, povesteşte comisarul şef Nicu Bololoi, ofiţerul specialist cu pregătirea continuă la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. „În primul rând calmitate, perseverenţă, dorinţa de autoperfecţionare şi un psihic puternic”, sunt calităţile de care are nevoie un bun trăgător, spune comisarul şef Bololoi.

Agentul principal Corina Moraru este o participantă activă la competiţiile de tir ale MAI, de aproximativ 4 ani obţinândDSCF4393 mereu locuri pe podium la concursurile judeţene şi regionale. Este angajată din sursă externă, lucrează în Poliţia de Frontieră Română de 7 ani,  iar în anul 2011 a obţinut competenţe ca instructor de tir în poligon. Şi în anul 2012 ag. pr. Corina Moraru a obţinut tot locul I  în municipul Suceava în cadrul aceleiaşi competiţii.  „La competiţiile de tir cu arme de foc participă cei mai buni trăgători din structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar pregătirea acestora  presupune mult antrenament psihologic, multe exerciţii de respiraţie şi fineţe în mânuirea trăgaciului. Unui bun trăgător i se cere îndemnare, calm, precizie şi foarte multă determinare. Teoria în ceea ce priveşte participarea la competiţiile de tir spune că trăgătorul trebuie să se închidă în sine şi să nu-i pese de nimic,  dar nu totdeauna acest deziderat poate fi atins. În esenţă tirul este si  un sport al minţii în care succesul rămâne o problemă de antrenament continuă”, explică comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinţi. La nivelul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, trăgători buni sunt mulţi, dar de nivel de competiţie sunt foarte puţini.

New Image Campioana care ţinteşte la fel de bine cu pistolul fie că e Carpaţi, Makarov ori Glock spune  că doar prin multă muncă şi perseverenţă poţi să urci pe prima treaptă a podiumului. Acum se pregăteşte intesn pentru Campionatul Balcanic, care avea loc în Turcia, în această toamnă.

„Atracţia tirului este plăcerea de a trage la ţintă şi practic este o întrecere cu tine însuţi. De obicei energia consumată în concursurile de tir nu este cea fizică, ci de natură nervoasă. De multe ori concurenţii care obţin rezultate foarte bune în şedinţele de pregătire când ajung la concursuri din cauza încărcăturii emoţionale foarte mari se comportă ca şi cum ar fi complet nepregătiţi, deci practic sunt de nerecunoscut. De aceea eu consider că orice trăgător în primul rând trebuie să-şi dozeze bine munca şi să ştie unde vrea să ajungă şi ceea ce îşi doreşte. Nu este uşor, probabil cei care nu ştiu ori nu înţeleg văd altcumva, dar eu spun că prin multă muncă, prin perseverenţă poţi să reuşeşti. În plus trebuie să ştii să-ţi dozezi efortul, nu contează numărul de cartuşe trase la antrenamente, important este cum te pregăteşti, să te concentrezi pe fiecare lovitură”, spune Corina Moraru.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top