marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

POLIŢISTĂ DE FRONTIERĂ MEDALIATĂ CU AUR LA JOCURILE MONDIALE ALE POLIŢIŞTILOR ŞI POMPIERILOR

O poliţistă de frontieră din Mehedinţi a obţinut o medalie de aur şi  o medalie de argint  la probele de alergare montană ( 8000 de metri) şi cross country (5000 de metri)  din cadrul Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor (World Police and Fire Games) desfăşurate la Belfast, în  Irlanda de Nord.

politista 1

Tot în acest an, poliţista de frontieră  a urcat de două ori pe podium clasându-se pe primul loc la competiţia de 800 de metri plat organizată de  Ministerul Afacerilor  Interne şi pe locul III (4000 de metri) la Campionatul de cros al poliţiştilor desfăşurat la Varna în Bulgaria.

„În perioada 1-10 august s-au desfăşurat la Belfast, în Irlanda de Nord Jocurile Mondiale Ale Poliţiştilor şi Pompierilor (World Police and Fire Games), la care au participat cei mai buni poliţişti de frontieră, poliţişti şi pompieri de pe glob. Din echipa Poliţiei de Frontieră Române a făcut parte şi agentul principal Paula Achimescu, poliţistă de frontieră în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La  proba de alergare montană pe distanţa de 8000 m (Mountain Running Trail Race) desfăşurată în parcul Donard Forest din Newcastle agentul .principal Paula Achimescu s-a clasat pe primul loc în condiţiile în care la start s-au aliniat peste  200 de participanţi.

 Deşi nerefăcută fizic după prima probă, poliţista de frontieră din Mehedinţi a participat şi la proba de  cross country pe distanţa de  5000 de metri. Desfăşurată  în cel mai mare parc din Belfast proba a aliniat la start 300 de poliţişti şi pompieri.  La finalul  probei după o competiţie strânsă cu o poliţistă irlandeză,  agentul principal Paula Achimescu s-a clasat pe locul II  obţinând medalia de argint.

 Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor se organizează din doi în doi ani şi este pentru a treia oară în 28 de ani când au loc în Europa.

 Acest eveniment sportiv este deschis tuturor poliţiştilor, pompierilor şi lucrătorilor din penitenciare din toată lumea. 7000 de poliţişti şi pompieri din 70 de ţări s-au întrecut în peste 60 de discipline sportive.

Tot în acest an,  ag .pr. Paula Achimescu a obţinut locul III  la proba de 4000 de metri cros, desfăşurată în cadrul Campionatului Balcanic de Cros al Poliţiştilor şi locul I la competiţia de 800 de metri plat organizată de  Ministerul Afacerilor  Interne. Poliţista de frontieră este o participantă activă la competiţiile de atletism de aproximativ 8 ani obţinând mereu locuri pe podium la concursurile naţionale şi regionale. Este angajată din sursă externă, lucrează în Poliţia de Frontieră Română de 8 ani şi urmează cursurile Şcolii  Naţionale de Antrenori – secţia atletism. Următoarea ediţie a acestor jocuri va avea loc la Fairfax, Virginia în anul 2015.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top