marți , 2 iunie 2020
NEWS ALERT

POLIŢIŞTII DE LA GRUIA ÎNVAŢĂ PE FONDURI EUROPENE CUM SĂ APERE CETĂŢENII DE INFRACTORI

Poliţiştii mehedinţeni învaţă pe fonduri europene, într-un parteneriat cu Confederaţia Elveţiană, cum să-şi îmbunătăţească timpul de intervenţie la solicitările venite din partea localnicilor din Gruia, acolo unde există o puternică comunitate de rromi.

politist

FOTO Poliţistul care mort de beat a ucis un copil la Gruia

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi derulează în prezent, în parteneriat cu Confederaţia Elveţiană, microproiectul ,,Obiectiv comun: asigurarea unui climat de siguranţă publică în comuna Gruia, Judeţul Mehedinţi”, ce face parte dintr-un proiect cu fonduri nerambursabile “Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunităţi de romi şi alte comunităţi defavorizate din punct de vedere socio-economic”.

“Obiectivul general al microproiectului îl reprezintă îmbunătăţirea climatului de ordine, creşterea gradului de siguranţă a populaţiei și optimizarea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate, iar ca obiective specifice amintim pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a populaţiei prin activităţi de informare desfăşurate în comunitatea şi în şcolile de pe raza comunei Gruia”, precizează Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

 Până în prezent au fost desfăşurate o serie de activităţi prin care s-a urmărit și îmbunătăţirea serviciului poliţienesc acordat populaţiei din localitate şi a capacităţii poliției de a preveni şi combate faptele anti-sociale.

Faza de implementare a microproiectului urmează să se încheie la data de 30.01.2015, dată până la care se vor derula şi alte activităţi cuprinse în graficul de implementare a proiectului.

În vara anului 2013, IPJ Mehedinţi a afost târât într-un scandal de proporţii după ce adjunctul şefului Postului de Poliţie de la Gruia, Petre Nedelcu, a lovit mortal un copil şi a băgat în spital alţi trei copiii. În urma probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,60 grame alcool în sânge.

Poliţistul care a ucis un copil la Gruia nu era la prima abatere de acest gen. În anul 2011, pe când era şef de post la Rogova, tot în stare de ebrietate, a acroşat un biciclist. La vremea respectivă a scăpat uşor întrucât biciclistul nu a depus plângere penală împotriva sa.

Pe de altă parte, localnicii s-au plâns în repetate rânduri că poliţiştii nu rezolvă plângerile venite din partea lor, în mod special pentru furturi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top