marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

POLIŢIŞTII MEHEDINŢENI AU CONFISCAT DOUĂ MII DE PETARDE ŞI 20 DE BRAZI

Poliţiştii mehedinţeni au confiscat 20 de brazi şi 2000 de articole pirotehnice de la vânzătorii stradali din Drobeta Turnu Severin care nu aveau acte de provenienţă a mărfii.

artificii

În baza planului naţional „Foc de artificii”, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în colaborare cu jandarmi de la I.J.J. Mehedinţi, au iniţiat şi organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat cu petarde, în acest sens depistând două mii de articole pirotehnice.

Astfel, o persoană în vârstă de 46 de ani din Drobeta Turnu Severin deţinea ilegal  în scopul comercializării cantitatea de 500 articole pirotehnice (petarde), poliţiştii ridicând întreaga cantitate în vederea confiscării. O altă persoană în vârstă de 25 de ani vindea 1.500 articole pirotehnice (petarde) în parcarea unui complex comercial de pe Calea Tîrgu Jiului, din municipiul Drobeta Turnu Severin. Cele două persoane au rămas fără marfă, iar pe numele lor a fost întocmit dosar penal, acestea riscând pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an.

De la începutul campaniei „Foc de Artificii” în baza căruia poliţiştii previn comerţului neautorizat cu petarde, au fost confiscate alte 2500 de articole pirotehnice.

Poliţiştii sunt cu ochii şi pe cei care comercializează în această perioadă brazi de Crăciun.

Brazi-confiscati2

În acest sens au fost verificate 3 societăţi comerciale şi 4 persoane care comercializau astfel de bunuri fiind aplicate sancţiuni contravenționale în valoare de 1000 lei. Totodată, 20 de brazi pentru care nu existau sigilii şi documente de provenienţă au fost confiscaţi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top