marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ CÂTEVA REGULI CA SĂ EVITAŢI SITUAŢIILE PERICULOASE

Poliţiştii BirouUntitled-1lui  Rutier împreuna  cu Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfasurat o actiune  de prevenire a accidentelor  rutiere in rândul minorilor.

Acţiunea poliţiştilor mehedinţeni a avut ca scop reducerea victimizării elevilor prin accidente de circulaţie. La Şcoala Gimnaziala nr. 14 din Drobeta Turnu Severin a continuat proiectul “PATRULE SCOLARE” pentru prevenirea accidentelor rutiere în rândul elevilor şi asigurarea unui spaţiu de securitate, prin creşterea gradului de siguranţă a pietonilor. Elevii echipei au dirijat circulaţia autovehiculelor în zonă şi au facilitat traversarea fără riscuri a copiilor, cu ocazia ieşirii de la cursuri. Sub îndrumarea unui cadru didactic şi sub directa supraveghere a poliţistilor, micutii au fost extrem vigilenti în a acorda prioritate colegilor. “Încântarea trecătorilor şi a conducătorilor auto care au devenit mai vigilenti, ne-a asigurat de reusita actiunii desfăşurate” au declarat organizatorii acestei acţiuni, poliţiştii de la Compartimentul Prevenire.

Recomandări pentru tineri, pentru ca aceştia să evite sitauţiile periculoase pentru viaţă şi integritatea corporală.

Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi dupa lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate şi izolate; Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi schimbaţi-vă traseul chiar dacă vă îndepărtaţi de destinaţie, căutaţi zone intens circulate şi apelaţi la primul poliţist întâlnit pentru a vă ajuta; Aveţi grijă deosebită pentru ţinuta vestimentară, să nu fie prea excentrică, provocatoare sau demonstrativ de luxoasă; Prin mers, atitudine, gestică, nu sugeraţi disponibilităţi ambigue, provocatoare, obscure; NU ezitaţi să strigaţi atunci când sunteţi atacaţi, chiar dacă vi se pare că nu v-ar auzi nimeni; NU vă afişaţi cu nonşalanţă telefoanele mobile, obiectele de valoare (lantisoare, bratati etc.), fiţi convinşi că va tenta pe cineva; NU vă lăudaţi cu bunurile pe care le deţineţi în casă, nici chiar apropiaţilor; aceştia pot povesti mai departe la unii care pot fi tentaţi; NU intraţi în anturaje dubioase!

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top