luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

POLUARE PE DUNĂRE CU SUBSTANŢE PETROLIERE ÎN DREPTUL PORTULUI TURNU SEVERIN

Autorităţile de mediu din Mehedinţi sunt în alertă în această dimineaţă, după ce au fost sesizaţi că pe Dunăre se observă pete discontinue de petrol pe o lungime de circa doi kilometri, la kilometrul fluvial 933 al Dunării în dreptul Portului Comercial Drobeta Turnu Severin.

poluare 1

Deocamdată nu a fost identificat poluatorul, dar cel mai probabil este vorba de o navă aflată în tranzit, care a deversat în Dunăre apele de santină profitând de condiţiile meteorologice, ceaţă densă. Comisarii de la Garda de Mediu nu exclud însă şi posibilitatea ca poluatorul să fie o societate comercială care îşi desfăşoară acivitatea în raza portului.

„În această dimineaţă am fost sesizaţi că pe raza Portului Drobeta Turnu Severin are loc un incident de mediu. Este o pată care se întinde pe vreo 2 kilometri, facem cercetări la faţa locului, comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat şi la Căpitănie să verifice dacă au trecut nave prin raza portului şi sunt verificaţi şi operatorii portuari în acest moment. Vizibilitatea este foarte mică, sub 50 de metri, este ceaţă, nu ne dăm seama exact de unde a venit”, a declarat comisarul şef Cătălin Tutilescu de la Garda de Mediu Mehedinţi.

Petele discontinue de petrol se întind pe o lungime de circa 2 kilometri din dreptul Portului Comercial până la Căpitănia din Turnu Severin. Angajaţii de la Apele Române au intervenit cu substanţe neutralizante de tip Spilsorb şi spun că fauna şi flora acvatică nu au fost afectate.

„Am primit o informare în această dimineaţă, în jurul orei 7,45 că pe Dunăre sunt irizaţii de produs petrolier. Ne-am mobilizat, am intervenit la faţa locului cu substanţe neutralizante Spilsorb. Deocamdată nu am stabilit cine este poluatorul, Garda de mediu verifică în amonte, cel mai probabil este vorba de o evacuare de apă de santină de la o navă aflată în tranzit”

a precizat Cristian Mură, directorul Apelor Române Mehedinţi.

Nu este primul incident de acest gen, de regulă pe timp de ceaţă, dar şi în perioadă de sărbători, mulţi navigatori eludează legea şi deversează în Dunăre apele de santină.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top