sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POMPIERII MEHEDINŢENI SE PREGĂTESC PENTRU ETAPA NAŢIONALĂ A CONCURSURILOR SERVICIILOR PROFESIONISTE

În perioada 03-06 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va participa la etapa naţională a concursurilor serviciilor profesioniste, alături de alte 11 echipe ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

pompieri in actiune 1

Această etapă se va desfăşura în judeţul Bacău, acolo unde ISU „Drobeta” se va duela cu echipele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Suceava, Bacău, Călăraşi, Bucureşti, Iaşi, Bihor, Mureş, Sibiu, Timiş, Botoşani şi Neamţ. Din lotul de concurs al ISU „Drobeta” fac parte 10 pompieri. Pentru a obţine rezultate bune la această competiţie, cei 10 pompieri se pregătesc continuu încă din luna mai. La această finală, campionii naţionali vor fi desemnaţi în urma desfăşurării următoarelor probe: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4X100 de metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

„Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, având ca scop dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”. Probele de concurs sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, astfel încât, lotul IGSU va putea participa la concursurile internaţionale cu cei mai buni sportivi din ţară, care vor fi selectaţi în acest scop.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top