luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

PORTUGHEZII INVESTESC ZECE MILIOANE DE EURO LA DROBETA TURNU SEVERIN. AFLĂ AICI CÂTE LOCURI DE MUNCĂ VOR FI!

Primăria Drobeta Turnu Severin aprobă miercuri Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru dezvoltarea unei investiţii cu capital portughez, în valoare de zece milioane de euro în municipiu, în urma căreia se vor crea până la 1200 de locuri de muncă.

marius-screciu (1)O firmă portugheză a cerut sprijinul autorităţilor locale din Drobeta Turnu Severin în urmă cu câteva luni în vederea derulării unei investiţii în confecţionarea de tapiţerii şi portiere pentru autoturisme BMW. Firma a cumpărat 4,5 hectare în zona Aeroport unde se va construI fabrica respectivă.
Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat în exclusivitate pentru mhalert.ro că demersurile pentru achiziţionarea terenului au fost laborioase, dar în urma negocierilor purtate cu proprietarii s-a stabilit zona în care se ca dezvolta afacerea.
“Investiţia este una extrem de importantă având în vedere situaţia socială a oraşului. Aprobarea PUZ-ului este practic primul pas important pentru crearea de 540 de locuri de muncă în prima fază, urmând ca la anul numărul acestora să creacsă la 1200.”, a declarat Marius Screciu cel care a mijlocit personal demersurile pentru ca portughezii să se oprească la Drobeta Turnu Severin.

Portughezii vor investi la Drobeta Turnu Severin cinci milioane de eruo ]n cl[direa fabricii ;i alte cinci milioane de euro ]n aparatura necesară în vederea confecţionării componentelor auto.

Prin PUZ-ul pe care municipalitatea îl aprobă miercuri, se stabilesc obiectivele, acţiunile, priorităţile, reglementările de urbanism (permisiuni şi restricţii) necesar a fi aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea construcţiilor din zona studiată, această fază fiind una premergătoare realizării investiţiilor, care se vor realiza etapizat, în funcţie de fondurile disponibile.
Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top