sâmbătă , 6 iunie 2020
NEWS ALERT

POŞTAŞII AMENINŢĂ CU PROTESTE. AFLA AICI CE SALARIU ARE UN FACTOR POŞTAL!

Lucrătorii poştali ameninţă că încep acţiunile de protest, dacă  bugetul Poştei Române nu este avizat pentru anul în curs. Compania se află într-o situaţie fără precedent, susţin sindicaliştii. După ce în ultimele trei luni din 2014 au primit o majorare de 100 de lei la salariu, pentru anul 2015, bugetul nu a fost avizat tocmai pentru ca angajaţii să nu mai primească aceşti bani. Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, prezent la marşul poştaşilor din Mehedinţi, la sfârşitul săptămânii le-a transmis oamenilor să se antreneze pentru marşuri de revoltă.

postasi

Nemulţumirea sindicaliştilor din Poşta Română este legată de anumiţi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor care anul acesta nu au mai dat avizul pentru bugetul companiei. În ultimul trimestru din 2014, salariaţii din Poşta Română au primit o majorare de 100 de lei la salariu, iar de la 1 ianuarie această sumă nu se mai primeşte. În plus, compania trebuie să şi reducă din cheltuieli crae ar putea intra tot în sarcina angajaţilor.

„Compania a luat în calcul pentru că va trebui să reducă cheltuielile cu 10% faţă de bugetul de anul trecut, tot din legea bugetului, n-are de unde să taie din cheltuieli decât tot din salarii şi intenţionează să impună două zile neplătite, permise de codul muncii, timp de şase luni fiecărui salariat. Noi nu acceptăm varianta asta. Avem o mulţime de acţiuni de protest pe care le vom întreprinde sărtămânile viitoare. Chiar am spus că marşul acesta al factorilor este un antrenament la marşul revoltei pe care o să-l declanşăm. Oamenii sunt hotărâţi, eu am cel puţin şase judeţe în care am fost şi unde oamenii au spus că vor lăsa lucrul fără niciun fel de discuţii, dacă cineva îndrăzneşte să impună zile neplătite.”, a declarat Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

În afară de acţiunile de protest la nivel naţional, alte pichetări se or organiza în judeţe.

„Suntem într-o situaţie critică în momentul de faţă. Noi, compania Naţională Poşta Română ne aflăm în data de astăzi, fără bugetul de venituri şi cheltuieli, semnat şi aprobat de Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii. Dacă Parlamentul nu va da aviz favorabil pe bugetul care nu a primit aviz favorabil, vom fi nevoiţi să începem acţiunile de protest, prevăzute în Condul Muncii şi în Legea 62, Legea Sindicatelor, în sensul că vom începe să facem diligenţe la instituţiile locale, la Prefectură şi la Consiliul Judeţean pentru a convoca comisia de dialog social, după care treptat, treptat, funcţie de cum evoluează situaţia, vom face pichete, vom face acţiuni de protest, vom face marşuri.”, a spsu şi Petre Mirea, preşedintele SLPR Mehedinţi.

Venitul mediu al unui salariat din Poşta Română este la momentul actual de 1800 de lei brut .  În cazul factorilor poştali, venitul maxim se opreşte la 1670 lei. În judeţul Mehedinţi sunt 410 membrii ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali, în timp ce la nivel naţional sunt 25 000.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top