sâmbătă , 6 iunie 2020
NEWS ALERT

POȘTAȘII AU PICHETAT PREFECTURA MEHEDINȚI. Astăzi în Severin, mâine în Capitală!

Mai mulți lucrători ai Companiei Poșta Română din Mehedinți au pichetat luni, sediul Prefecturii Mehedinți, același mijloc de protest fiind organizat în mai multe județe din țară, nemulțumirea la nivel național fiind aceea că Ministerul Finanțelor nu a aprobat bugetul Companiei pentru anul 2015.

IMAG0810

Angajații Poștei Române Mehedinți a pichetat pașnic, pe esplanada din fața Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin între orele 11.00 și 12.00, potrivit liderilor de sindicat, o formă similară de protest urmând să aibă loc și marți, în fața Ministerului Finanțelor.

Oamenii se tem că neavând un buget aprobat pentru anul 2015, ceea ce înseamnă funcționarea în baza celori din anul precedent, Compania ar putea recurge la reduceri de cheltuieli cu salariile.

”În Biroul executiv al Sindicatului al Lucrătorilor Poștali din România care a avut loc pe 17 iunie 2015 am hotărât ca începând de astăzi, la nivel județean și la nivel național, să avem tot felul de acțiuni sindicale începând de la proteste până la mitinguri și dacă va fi  nevoie, poate și încetarea lucrului, din cauza faptului că astăzi, Poșta Română nu are un buget pentru anul 2015, aprobat de Ministerul de Finanțe. El a fost ca și proiect, aprobat în Consiliul de Administrație, a ajuns la Ministerul de Finanțe și un domn director, Răceau Ioan, refuză să îl semneze pe motiv că bugetul pe 2015 este mai mare cu cheltuiala salarială cu 1,3 procente, față de progozarea lor de 2,2 – inflația pe 2015. În condițiile astea, având în vedere faptul că din martie noi funcționăm fără buget și pe lege trebuie să funcționăm, iar cheltuiala salarială nu trebuie să depășească 90% din bugetul pe 2014, este clar că Compania Națională nu poate decât să recurgă la niște măsuti de reducere a cheltuielilor de natură salarială.!, a explicat Petre Mirea, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali Mehedinți.

Măsurile pe care le poate lua Poșta Română pentru a se încadra în bugetul pe 2014 este de a reduce numărul zilelor de lucru de la cinci zile la patru zile pe săptămână sau la chiar mai puține. Acest lucru ar însemna scăderi salariale de până la 25%, deși munca ar fi aceeași întrucât volumul de muncă nu s-ar micșora având în vedere specificul unității.

Marți, la ora 11.00,  sindicaliștii din cadrul Poștei Române vor picheta Ministerul Finanțelor, în Capitală, urmând ca după aceea, dacă nu există înțelegere și flexibilitate să continue, protestele prin alte marșuri prin mitinguri. DinMehedinți, la protestul din București vor pleca aproximativ 20 de lucrători.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top