joi , 21 ianuarie 2021
NEWS ALERT

POTOP PESTE MEHEDINŢI – PESTE 50 DE LITRI DE APĂ/MP ÎN 24 DE ORE

Raul-Motru-a-iesit-din-matcaPână la această oră un au fost afectate gospodării, dar au fost inúndate aproape 200 de hectare de terenuri arabile.

Râurile Motru şi Coşuştea din judeţul Mehedinţi au intrat în această dimineaţă sub avertizare hidrologică cod portocaliu. Râul Motru a depăşit cota de inundaţie cu 20 de cm, în dreptul localităţii Broşteni, în timp ce râul Coşuştea a atins cota de inundaţie, la Corcova. Ca urmare a revărsării celor două râuri, nu sunt ameninţate gospodării ale populaţiei, dar au fost inundate deja aproape 183 de hectare de terenuri arabile, 178 în localitatea Broşteni şi 5 hectare în comuna Corcova. Conform informaţiilor primite de la Grupa Operativă Judeţeană, cotele celor două râuri sunt în continuare în creştere, deoarece în zona de nord a judeţului Mehedinţi plouă abundent. De altfel, în ultimele 24 ore în judeţul Mehedinţi cantităţile de precipitaţii înregistrate au fost: 41,8 l/ mp la SH Broşteni; 34,8 l/ mp la SH Cujmir; 37,7 l/ mp la  SH Faţa  Motrului; 37,6 l/mp la SH Corlăţel ,  51,5 l/ mp la  SH Şişesti; 42,1 l/ mp la SH Corcova;   45,0  l/mp  la  S.H  Cloşani; 51,1 l/mp la SH Tarniţa,50,00 l/mp la SH Tărmigani, 43,0 l/mp la SH Halanga. Datorită precipitaţiilor căzute, nivelurile de pe cursurile de apă la ora 11:00 sunt  în  creştere  cu  depăşire  a  cotelor  de  apărare.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top