marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PREFECTUL DE MEHEDINŢI: VIITURA PE DUNĂRE AJUNGE ÎN MEHEDINŢI ÎN CINCI ZILE

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea a declarat luni că Dunărea este monitorizată în permanenţă, aşteptându-se o viitură  pe fluviu în dreptul judeţului, în  data de 15 iunie.

barajul„În partea centrală a Europei există inundaţii destul de mari şi se aşteaptă ca în maximum cinci zile acea viitură să ajungă şi în judeţul Mehedinţi. Monitorizăm respectarea obligaţiilor pe care le avem prin tratatele internaţionale pentru a deversa apa şi debitul de apă care intră la Baziaş în Hidrocentrala Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II. Nu credem că sunt probleme în acest moment. Digurile pe Dunăre au fost controlate şi luna trecută, când s-au înregistrat debite de aproape 12 000 mc/s, ceea ce nu cred că se va mai întâmpla în această vară. De asemenea în zona Gruia, unde se deversează apa de la Porţile de Fier II şi există pericolul inundării unor zone, în aval de localitatea Gruia, dar şi la Pristol în satul Cozia.2, a declarat prefectul de Mehedinţi.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai declarat că au fost anunţate primăriile cu privire la viitura care se aşteaptă în aproximativ cinci zile, pe Dunăre, în judeţul Mehedinţi şi au fost anunţaţi şi oamenii care păşunează în zona din apropierea Dunării, ca în caz de pericol să poată evacua rapid zona.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehediţi, Magda Someşan, luni, la intrarea în ţară debitul Dunării era de de 8300 mc/s.

Prognozele hidrologilor arătau la sfârşitul săptămânii trecute un debit maxim de 10 400 mc/s la intrarea în ţară, aşteptat să se înregistreze în data de 15 iunie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top