marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PREFECTUL DE MEHEDINŢI ESTE SUPĂRAT… PE PROFESORI

Şedinţa de Colegiu Prefectural de marţi, a arătat un prefect supărat. Şi mărturisesc faptul că a fost pentru prima dată când l-am văzut pe Nicolae Drăghiea ridicând tonul, uimirea mea fiind cu atât mai mare cu cât s-a războit cu două doamne, una blondă şi alta brunetă, dacă vi se pare important, ambele  şefe de servicii deconcentrate din Mehedinti.

nicolae-draghiea-300x199Şi nu cred că prefectului nu îi plac cele două doamne. Nu! A vrut, cu siguranţă, doar să îşi exprime furia faţă de faptul că atât bătrânii cât şi copiii au nevoie de mai multă atenţie din partea instituţiilor statului.

Prima luată în vizor a fost Loredana Gherasimescu, directorul APIA, căreia prefectul de Mehedinţi i-a cerut soluţii pentru ca proprietarii de terenuri din judeţ, în majoritate bătrâni să nu mai fie umiliţi la cozi pentru depunerea dosarelor de subvenţii. Ştim cu toţii că s-a întâmplat ca oamenii să stea ore în şir la sediul APIA pentru a depune actele necesare obţinerii subvenţiilor, din diverse motive: personal insuficient sau defecţiuni la reţeaua de internet. După un schimb acid de replici între prefectul Drăghiea şi doamna Gherasimescu nu s-a găsit nicio soluţie, cea din urmă, însă, a rămas cu zâmbetul pe buze că a reuşit să îi ţină piept reprezentantului Guvernului.

La fel de supărat s-a arătat Nicolae Drăghiea şi pe rezultatele proaste obţinute de elevii şi de profesorii din Mehedinţi la examenele de vară: pe de o parte la evaluarea naţională, iar pe de altă parte la definitivat şi titularizare. Înspectorului general şcolar, Mirela Pintea Enea, prefectul i-a cerut să ia măsuri cu dascălii care nu îşi fac treaba şi să nu mai fie ţinuţi în funcţii cei care nu au rezultate.  S-a referit Nicolae Drăghiea, pe de o parte la dascălii care au trecut greşit nota unui elev la evaluarea naţională, în sensul că iniţial acesta fusese notat cu 3.80 la limba romana, iar după contestaţie a primit nota 8.10, iar pe de altă parte, la profesorii care nu îşi fac orele ci se implică în proiecte personale.

Pentru scurt timp, doamna Enea a simţit nevoia să ia apărarea dascălilor, dar a fost completată imediat de prefect.

“Fără exigenţă nu mai putem continua. (…) Nu sunt de acord să mai fiu considerat dascăl alături de cei pentru care catalogul este greu, iar ora de 50 de minute este lungă.”, a conchis prefectul Nicolae Drăghiea, de altfel, dascăl, de profesie.

Nu trebuie să îi spunem noi domnului prefect că situaţia nu se va schimba în învăţământul românesc prea curând în condiţiile în care directorii unităţilor de învăţământ sunt puşi în funcţii şi menţinuţi pe criterii politice! O ştie prea bine şi dumnealui! Câţi directori de şcoli au fost schimbaţi, domnule prefect, de anul trecut, când rezultatele la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională au fost la fel de slabe la aceleaşi licee la care acum promovabilitatea a fost 0?! Nici unul! Şi atunci, domnule prefect, fără măsuri concrete, reţinem doar faptul că, anul acesta, aveţi o grijă deosebită pentru cei care trebuie să îşi ducă bătrâneţile cu demnitate şi pentru generaţia care va conduce România în viitor! Sau este posibil ca prefectul să fie supărat pe fetele cu ochii verzi?!

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top