luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

PREMIERUL CÎȚU, LUAT LA ÎNTREBĂRI DE UNUL DINTRE CEI MAI VOCALI LIDERI DE SINDICAT DIN MEHEDINȚI

Declarația premierului Florin Câțu, privind modificarea legii sindicatelor a scandalizat lumea sindicală, motiv pentru care mai mulți lideri din toată țara, dar și din Mehedinți au reacționat dur. Într-o postare făcută pe o rețea de socializare și Cristinel Popescu, unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din județul nostru, are o reacție destul de virulentă atât la adresa actualului premier, cât și la politicienii care au condus România în ultimii 30 de ani. Liderul sindicatului Porțile de Fier îi impută premierului faptul că a fost coleg de partid cu Călin Popescu Tăriceanu, pe timpul căruia s-a făcut retehnologizarea Porțile de Fier I, la sume astronomice și al cărui dosar nu a fost trimis niciodată în instanță, deși a fost finalizat încă din anul 2014 și îi cere o reacție față de acest subiect. Cristinel Popescu îl invită pe Florin Câțu să citească legile țării și ale Uniunii Europene și apoi să facă diferența dintre democrație și dictatură, dar îi cere și o întrevedere într-o emisiune televizată. Cristinel Popescu este și un susținător al partidelor de dreapta, ceea ce reiese și din faptul că ține să facă această precizare, în postarea sa. Trebuie să menționăm faptul că și alți lideri de sindicat din Mehedinți au taxat dur reacția premierului, care a sugerat că ar fi necesară o schimbare a liderilor confederațiilor sindicale și a spus că trebuie analizat a modul în care se fac cotizațiile. Se pare că premierul a fost deranjat de protestele repetate din ultimele săptămâni, în care bugetarii, nemulțumiți de înghețarea salariilor și-au cerut drepturile legitime prevăzute prin lege, lege pe care actuala guvernare refuză să o aplice. Iată, o parte din declarația premierului, care a nemulțumit liderii de sindicat „Aş vrea să revin asupra acestor proteste. Aici cred că putem să avem o discuţie onestă noi în societate. Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani zile sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?” a spus premierul Câțu, citat de Știripesurse.ro  Redăm, în cele ce urmează, luarea de poziție postată de Cristinel Popescu pe pagina sa de Facebook.

Domnule premier

Sunt președintele Sindicatului Porțile de Fier din 1995, deci nu chiar 30 ci 25 de ani. În schimb, de 30 de ani sunt votant de dreapta. Și să vă zic un secret, am fost ales la fiecare 4 ani. Și știți de ce domnule prim ministru?Pentru că spre deosebire de dumneavoastră politicienii, eu nu am mințit niciodată. Pentru că eu, spre deosebire de dumneavoastră politicienii, chiar am făcut ceva pentru ei.  Pentru că eu, spre deosebire de dumneavoastră politicienii, nu am pus pe primul plan, nici măcar pe al doilea sau al treilea, interesul meu ci pe al lor, al colegilor mei. Pentru că eu am încercat cât am putut să mă opun furturilor dumneavoastră, ale politicienilor. Pentru că eu am fost, domnule prim ministru concediat ilegal, pentru că m-am opus domnule prim ministru mafiei din sectorul energetic. Și asta timp de 20 de ani. Instanța mi-a dat câștig de cauza, dar cei care mi-au înscenat concedierea sunt bine mersi, unii chiar pe lângă Guvernul Orban din care ați făcut parte. Nu pot spune același lucru – lupta cu mafia din energie – nici despre dumneavoastră și nici despre clasa politică în general. Și apropo: ați fost coleg de partid cu Călin Popescu Tăriceanu, cel căruia i s-a ascuns dosarul penal privind retehnologizarea Porțile de Fier I și băieții șmecheri din energie. Aș vrea să vad ce faceți acum ca premier după ce v-am furnizat această informație. Dosarul se afla la DIICOT și a fost finalizat in 2014.

Până să vorbiți despre liderii de sindicat, domnule prim ministru, uitati-vă mai degrabă în tagma din care faceți parte, cea a politicienilor. Vreți să vă enumar cați politicieni au fost din 1990 parlamentari 5-7 mandate? Si nu pentru că i-au votat cetățenii ci pentru că partidele i-au pus constant pe listă. Să vorbesc și despre câștigul lunar ? Și, da, domnule premier, sunt lideri de sindicat cu probleme. Unii dintre ei au fost condamnați penal. Dar câți politicieni au mari probleme penale și s-au ascuns sau se ascund încă in spatele imunității? Câtor politicieni li s-au ascuns sau mușamalizat dosarele? Și, dacă nu vă supărați, domnule premier, cine a fraudat această țară de 30 de ani încoace, cu sute de miliarde de euro, sindicaliștii sau politicienii?

Vorbiți de cotizația sindicală, ca se reține pe stat de plata. Da, domnule premier, dar e cu acordul salariatului. Ați cerut însă acordul românilor să finanțați partidele politice cu zeci de milioane de euro ? Până a vorbi, domnule prim ministru de modificarea legii sindicatelor, vă invit cu respect să citiți Constițuția României, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și Carta Socială Europeană. Poate vă ajută sa faceți diferență între o democrație și o dictatură.

În fine, înțeleg că ați terminat un Colegiu Energetic. Știu că aveti studii superioare de înaltă calitate, motiv pentru care aveți tot respectul meu. Eu sunt doar un simplu inginer care lucrez de 30 de ani în sectorul energetic – sper să nu vă deranjeze si asta. Ei bine, pentru a avea în continuare încredere în dumneavoastră, pentru a avea încredere ca în sfârșit în sectorul energetic se va întâmpla ceva bun – pentru că vă anunț că e la pământ în acest moment – vă provoc la o discuție publică despre viitorul acestuia.

Dacă sunteți bine intenționat, o acceptați.

Spuneți-mi doar ziua, ora și la care televiziune naționalaă poate invitați mai multe televiziuni. Sper să nu mă dezamăgiți refuzând.

Astept,

Cu respect,

Cristinel Popescu –

inginer, lider sindical,

votant de dreapta

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top