luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

PREȘEDINTE ȘI MEMBRU AL UNEI SECȚII DE VOTARE DIN PĂTULELE, CONDAMNAȚI PENTRU FRAUDĂ LA REFERENDUM

Preşedintele şi un membru al biroului electoral al unei secţii de votare din comuna mehedințeană Pătulele au fost condamnaţi de Judecătoria Vânju Mare pentru fraudă la referendumul privind demiterea președintelui Traian Băsescu, din iulie 2012.

condamnarePotrivit Portalului Judecătoriei Vânju Mare, hotărârea a fost dată în data de 19.03.2014.

“Condamnă inculpata Calea Rodica la pedeapsa de un an cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Condamnă inculpatul Antonie Titus la pedeapsa de un an cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Încetează procesul penal cu privire la inculpatul Amzoi Ion.”

Presedintele sectiei de votare din comuna Patulele-judetul Mehedinti, impreuna cu doi membri ai sectiei- Titus Antonie si Ion Amzoi-, au fost trimisi in judecata pentru fraudarea referendumului, la începutul lunii martie 2013.

Potrivit evz.ro care citează rechizitoriul procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceștia ar fi introdus in urnele de vot un numar suplimentar de 137 de buletine de vot falsificate in numele celor care nu s-au prezentat la vot.

În rechizitoriul procurorpilor se arată următoarele, potrivit evz.ro:

“Cu ocazia desfăşurării referendumului naţional organizat la data de în data de 29 iulie 2012, inculpata CALEA RODICA, în calitate de preşedinte al unei Secţii de votare din comuna Pătulele, a semnat lista electorală suplimentară aferentă urnei mobile cunoscând că aceasta conţine semnături false, a introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător persoanelor înscrise în fals (atât în lista electorală permanentă cât şi în lista electorală suplimentară) şi a consemnat date nereale cu privire la numărul participanţilor în procesul – verbal privind rezultatul referendumului. Totodată, inculpaţii ANTONIE TITUS şi AMZOI ION, în calitate de membri ai biroului electoral al aceleiaşi secţii din comuna Pătulele, care au fost desemnaţi de preşedinta secţiei să se deplaseze cu urna mobilă la toate persoanele înscrise în lista suplimentară, nu şi-au îndeplinit această atribuţie.

În acest context, inculpaţii au permis, ulterior, semnarea în fals a celor care nu şi-au exercitat dreptul de vot şi introducerea unui număr suplimentar de buletine de vot corespunzător acestor persoane, precum şi semnarea procesului-verbal privind rezultatul referendumului, cunoscând că acesta conţine date nereale.”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Aceeași sursă precizează căla secția din Pătulele a fost fraudat un număr de  137 voturi din totalul de 1440 de alegători înscrişi pe lista permanentă şi cea suplimentară. (O.M.)

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top