sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN MEHEDINŢI ÎI ARATĂ CARTONAŞUL GALBEN PRIMARULUI SEVERINULUI

Gestul primarului Constantin Gherghe de a părăsi zilele trecute sala de şedinţe a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin nu a rămas netaxat de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu. Acesta i-a transmis un avertisment edilului şef să fie mai „responsabil” şi să nu mai facă astfel de „greşeli”.

duicu cu gherghe 1

Prietenia dintre primarul Severinului, Constantin Gherghe şi preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu este de notorietate, astfel că nimeni nu s-a aşteptat la un afront din partea lui Gherghe la adresa consilierilor USL care îi sprijină iniţiativele în Consiliul Local. Constantin Gherghe a fost ales pe listele Partidului Democrat Liberal Mehedinţi, însă nu părăseşte acest partid fiindcă şi-ar pierde mandatul de primar, dar se bucură de sprijinul USL.

Surprinzător însă, săptămâna aceasta primarul a reuşit să uimească pe toată lumea atunci când a părăsit sala de şedinţă a Consiliului Local, deranjat de o propunere a viceprimarului Marius Screciu de a scoate de pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre.

Chiar dacă susţine că primarul va avea în continuare sprijinul USL în Consiliul Local, preşedintele PSD Mehedinţi nu se sfieşte să-i transmită un avertisment ferm edilului şef: „Primarul Gherghe a avut şi are în continuare sprijinul USL în Consiliul Local. Parteneriatul şi relaţia cu Constantin Gherghe nu este sub nicio formă afectată. (…) Cred că domnul Gherghe de atâta linişte de care dispune astăzi, faptul că este primar la o primărie fără datorii, probabil că îşi permite luxul şi liniştea de a părăsi sala. Eu i-aş spune să nu mai facă greşeala asta, să mai părăsească sala, să participe la şedinţe şi să fie mai responsabil. Nu are altă alternativă decât să se conformeze. Nu primarul conduce Primăria şi Consiliul Local conduce Primăria, deci tot ce se decide  –soarta banilor şi modul cum sunt utilizaţi banii Primăriei – se face prin Consiliul Local, prin vot”.

Duicu mai spune că intenţia lui Gherghe nu a fost altceva decât să testeze „soliditatea” USL din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.

„Cu privire la punctul şi momentul din sala de şedinţă, eu cred că Marius Screciu a făcut bine ce a făcut în momentul în care a suspendat de pe ordinea de zi punctele respective. Problema este în felul următor: domnul Gherghe pe lângă faptul că este un bun administrator este şi un bun om politic, deşi nu vrea să-şi arată această faţă. A fost un moment în care a testat până la urmă soliditatea forţei politice USL din Consiliul Local. Cred că a fost un moment în care a vrut să testeze dacă mai este atât de unită Uniunea  Social Liberală, care l-a susţinut şi a verificat treaba asta”, a spus Adrian Duicu.

Corina Macavei

loading...


Un Comentariu

 1. Un proprietar ...MINTIT

  Ca intotdeauna Gherghe este UN BUN PRIMAR POLITIC deoarece s-a invatat
  sa joace la cel putin 2 capete ; practic el se ocupa doar de asfaltari si pus
  panselute pe banii ADUSI DINAFARA MUNICIPIULUI DE ALTII .
  Probleme de genul ” restituirea proprietatilor ” nu tin de dumnealui ci
  de …”viceprimarul de resort ” si de matusalemicul IOTA care nu mai
  stiu cum sa minta ….sa inghete apele …Ca e la moda !

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top