miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

PREȚUL DE REFERINȚĂ AL CEREALELOR PENTRU ANUL 2013 NU POATE FI SCHIMBAT. COMISIA DE AGRICULTURĂ A CERUT DEMISIA DIRECTORULUI DIRECȚIEI AGRICOLE MEHEDINȚI

Fermierii din Mehedinți vor fi obligați să plătească impozitul pe venit la cereale pentru anul 2013, la prețurile de referință duble față de cele reale, stabilite prin hotărâre de Consiliu Județean în martie 2013, acesta neputând fi modificat, întrucât s-a încheiat anul fiscal.

apa

Concluzia că prețul de referință la cereale pe 2013 nu poate fi schimbat în anul 2014 a fost rezultatul unei ședințe care a avut loc joi, la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin, la care au participat membrii Comisiei Agricole din Consiliul Județean, conducerea Direcției Agricole Mehedinți, mai mulți fermieri, conducerea Asociației Producătorilor Agricoli din Mehedinți, dar și conducerea Agenției Județene a Finanțelor Publice Mehedinți.

Reprezentanții fermierilor afectați de prețul de referință, dublu față de cel real au cerut modificarea acestuia pentru anul 2013 și chiar dacă argumentele au fost acceptate de membrii Comisiei de Agricultură din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, directorul adjunct al Agenției Județene a Finanțelor Publice Mehedinți, Virgil Brează a spus că acesta nu putea fi modificat decât în perioada anului fiscal 2013.

Potrivit președintelui Asociației Producătorilor Agricoli din Mehedinți, Cornel Stroescu, în Mehedinți sunt 32 000 de fermieri, afectați de prețul de referință fiind micii fermieri. În cadrul aceleiași ședințe s-au stabilit premisele pentru ca în 2014, prețurile de referință la cereale să fie mult mai mici față e cele din 2013.

cj

În cadrul ședinței de joi, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a cerut demisia directorului Direcției Agricole Mehedinți, Ștefan Răceanu, în contextul în care prețul de referință a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Județean la propunerea înaintată de Direcția Agricolă Mehedinți.

Hotărârea de Consiliul Județean din martie 2013 a stabilit pentru anul respectiv un preț de referință de un leu pentru grâu și porumb și doi lei pentru floarea soarelui, în condițiile în care un kilogram de  grâu s-a vândut în 2013 cu 0,65 lei, un kilogram de porumb cu 0,55 – 0,6 lei, iar floarea soarelui cu un leu. În luna februarie au constatat că ANAF a calculat un impozit dublu faţă de cât ar fi trebuit.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top