miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PRIM-PROCURORUL DIN ORŞOVA, DOI ŞEFI DE POLIŢIE ŞI SORINEL DUDUCEA, REŢINUŢI DE DNA

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, şeful Poliţiei Rutiere Orşova, şeful Serviciului de Investigarea Fraudelor Mehedinţi, dar şi un om de afaceri au fost reţinuţi pentru 24 de ore de DNA, în urma percheziţiilor de marţi dimineaţa, fiind acuzaţi de trafic de inluenţă, luare de mită şi respectiv cumpărare de influenţă.

procAstfel, potrivit unui comunicat remis miercuri de DNA, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Carmen Sîrboiu, ridicată marţi de la domiciliul său din Drobeta Turnu Severin a fost reţinută în cursul zilei de miercuri pentru infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru altul, de foloase necuvenite şi instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În cazul  comisarului şef Ion Ianoşi, care deţine funcţia de şef al Serviciului de Investigaţii Fraude din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, anchetatorii au reţinut două acuzaţii de luare de mită.

Totodată, subofiţerul de poliţie Ionuţ Fişter, şef al Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei municipiului Orşova este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii, pentru altul de foloase necuvenite, procurorii DNA reţinând în cazul său şi două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În aceeaşi cauză Viorel-Sorinel Duducea, administrator al SC Via Vita SRL şi SC Via Vita Construcţii SRL, supranumit şi „regele asfaltului din Mehedinţi”, a primit ordonanţă de reţinere pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

De asemenea, DNA arată că a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de omul de afacei Constantin Popescu, fostul şef al Organizaţiei PSD Orşova, care se află în arest preventiv din data de 2 aprilie 2014, în dosarul de corupţie în care sunt arestaţi şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, dar şi fostul şef al Poliţiei Mehedinţene, Ştefan Ponea.

În dosarul în care marţi dimineaţa s-au efectuat opt percheziţii în Orşova şi Drobeta Turnu Severin, Constantin Popescu este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, dar şi de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top