marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PRIMA CONFERINŢĂ DE PRESĂ COMUNĂ A LIDERILOR LOCALI PMP ŞI PNŢCD DIN MEHEDINŢI

Liderii Partidului Mişcarea Populară şi PNŢCD din Mehedinţi au susţinut vineri prima conferinţă de presă comună, după ce la nivel naţional s-a semnat în data de 30 august un protocol de constituire a unei alianţe politice între cele două formaţiuni politice pentru susţinerea candidaturii Elenei Udrea la Preşedinţie şi în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

golea si ghebaura

Conform protocolului de colaborare politică PMP-PNŢCD, toate organizaţiile din teritoriu ale PNŢCD se vor implica în campania de strângere de semnături şi în bătălia politică pe perioada campaniei electorale şi vor urmări strategia de campanie comună care se va stabili la nivel central.

Din capul locului, cei doi preşedinţi de organizaţii au ţinut să precizeze că alianţa politică nu presupune o absorbţie.

„Nu s-a pus şi nu se va pune niciodată problema de o fuziune între PMP şi PNŢCD, un partid istoric, care tot timpul şi-a păstrat coloana verticală. Eu cred că facem o echipă bună, PMP-ul este un partid tânăr, în ascensiune şi atunci ne completăm reciproc. Pe plan local eu cred că vom avea o colaborare foarte bună cu dânşii. Timpul fizic nu a mai fost să se realizeze un protocol pentru ca doamna Elena Udrea să candideze pe liste PMP-PNŢCD şi pentru a înregistra la Tribunal o alianţă politică”, a declarat Eugen Golea, preşedintele PMP Mehedinţi.

„Pentru membrii şi simpatizanţii noştri să se înţeleagă foarte clar că este un protocol de alianţă politică între două partide politice democratice pentru susţinerea în alegerile prezidenţiale a doamnei Elena Udrea. Atât şi nimic deocamdată, nu fuziune, nu absorbţie, nu dispariţia unui partid istoric care este al nostru. Sigur este şi un ajutor din partea PMP-ului pe care îl apreciem şi ne gândim atât la nivel local cât şi naţional să colaborăm la alegerile locale din 2016 şi la parlamentare”, a spus la rândul său Mihai Ghebaură, preşedintele interimar al PNŢCD Mehedinţi.

În perpectiva alegerilor care bat la uşă, dar şi pentru cele din 2016, cei doi lideri locali au făcut o analiză a organizaţiilor din teritoriu.

„Am luat ca punct de plecare rezultatele la europarlamentarele din acest an. Sigur zestrea de vot de la PNŢCD este un merit al domnului Liviu Mazilu. De aici plecăm într-o discuţie viitoare cu PMP şi în speranţa de a avea rezultate mai bune la locale”, a spus preşedintele PNŢCD Mehedinţi.

De altfel, pentru alegerile locale din 2016, şeful organizaţiei judeţene PMP Mehedinţi spune că se intenţionează crearea unui pol de dreapta, capabil să câştige scrutinul electoral: „Noi vrem să creăm un pol autentic de dreapta pentru că PNL-ul nu mai este un partid de dreapta, PDL-ul a dispărut, nu mai există. Mizăm pentru 2016 pe crearea unui pol de dreapta care să câştige alegerile”.

În opinia lui Eugen Golea, candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, Elena Udrea este „candidatul cu cel mai mare potenţial electoral”.

„Au fost peste 6000 de proiecte aprobate pe mandatul de ministru al Dezvoltării. Şi referindu-ne strict la Mehedinţi au fost 120 de milioane de euro atraşi în Mehedinţi, din care 106 milioane de euro pe fonduri europene. O recomandă rezultatele foarte bune care le-a obţinut şi a demonstrat că poate să facă ceva. Este candidatul cu cel mai mare potenţial electoral. Practic săptămâna trecută era într-o analiză sociologică undeva la 11 la sută la 10 zile de la data anunţării candidatului şi este pe un trend ascendent în comparaţie cu candidatul PNL-ului, dacă facem comparaţie, care este pe un trend descendent”, a mai declarat Eugen Golea.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top