marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CFR CLUJ – CS SEVERIN 1-3 (1 – 2). VICTORIE EN-FANFARE CU BUZUNARELE GOALE

Dupăimagine un joc foarte bun, C.S. Severin a reuşit să cîştige partida cu CFR Cluj de joi seara, pe terenul ardelenilor, scor 3-1 şi a adus primele puncte din deplasare, în acest sezon. În ceea ce se poate numi marea surpriză a acestei etape, Ionel Gane şi-a învins prietenul, pe Eugen Trică.

La conferinţa de presă de dinaintea partidei, „Jerry” Gane spunea că Eugen Trică este prietenul său, dar şi-ar dori ca acesta să câştige în partidele viitoare şi nu în cea cu echipa sa. Neplătiţi aproape deloc anul acesta, dar cu promisiuni că le vor intra o parte din restanţele financiare în conturi, severinenii nici nu vroiau să facă deplasarea la Cluj, înainte de Paşte. Chiar şi aşa nemulţumiţi şi lăsaţi de sărbători fără niciun leu, elevii lui Ionel Gane au dovedit cu vârf şi îndesat că au caracter. După ce au smuls un punct Petrolului Ploieşti, o echipă clar superioară, Costea, Stoica şi compania au făcut jocul acestui retur de campionat la Cluj, de unde s-au întors cu toate punctele. Practic o echipă formată în această iarnă din jucători consideraţi „pierduţi”, a reuşit să demonstreze că valoarea există şi că pot spune multe în fotbalul românesc, că pot lupta cu onoare şi caracter pentru culorile clubului, pe altarul acestui sport atât de iubit. Experienţa, capacitatea de coordonare a jocului şi siguranţa lui Dorel Stoica, abilităţile de atacant şi ambiţia de a demonstra că este un fotbalist cu calităţi excepţionale dovedite de Florin Costea, experienţa lui Vranicovic, toate acestea, plus capacitatea tehnicianului Ionel Gane de a forma un grup unit, capapil de surprize incredibile au făcut din C.S. Severin o echipă uimitor de frumoasă. Acest lucru este demonstrat şi de ultimul joc, în care Costea a strălucit, pur şi simplu şi a macrat două goluri, iar Vranicovic a marcat şi el pentru o desprindere decisivă şi a adus trei puncte meritate în dreptul unei echipe care poate continua să spere. Dacă nu greşesc, este pentru prima dată când formaţia locală urcă în clasament mai sus de locul 16. Pentru circa două ore, severinenii au ieşit chiar din zona retrogradării, dar punctul smuls de Chiajna la Rapid i-a adus pe locul 15. În cursa pentru salvarea de la retrogradare, alături de C.S. Severin mai sunt Viitorul Constanţa şi Concordina Chiajna. Bistriţa nu mai are nicio şansă, CSMS Iaşi pare să fi încheiat şi ea conturile cu Liga I, deci echipa locală va lupta pentru un loc deasupra liniei cu echipele lui Hagi şi Ilie Stan. Decisive vor fi disputele cu Pandurii de duminică seară, apoi cu viitoarea campioană Steaua, pentru că eventuale înfrângeri ar cântări greu în această luptă.

Severinul în continuare pe prima scenă a fotbalului românesc nu se joacă însă numai pe teren. O datorie de circa 400.000 de euro ar trebui plătită pentru ca gruparea să primească licenţa şi dreptul să evolueze în sezonul competiţional 2013 – 2014. Mare parte din aceşti bani ar trebui plătiţi lui Gheorghe Constantin şi Marian Bondrea, preşedintele şi tehnicianul cu care Severinul a promovat. Primul a declarat în presa centrală că dacă licenţa echipei va depinde de aceşti bani, va renunţa la ei.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top