luni , 18 ianuarie 2021
NEWS ALERT

PRIMĂRIA ŞIMIAN VA MODERNIZA TÂRGUL DE LA CERNEŢI

Târgul de la Cerneţi întră în modernizare. Investiţia se ridică la 4 milioane de lei şi este asigurată cu fonduri guvernamentale.

targ

Primarul comunei mehedinţene Şimian, Constantin Truşcă, intenţionează ca în perioada următoare să modernizeze locul în care se organizează târgul bisăptămânal în această localitate.

Foarte aproape de municipiul Drobeta Turnu Severin, târgul din satul Cerneţi adună în fiecare joi şi duminică a săptămânii zeci de comercianţi din toate colţurile judeţului cu tot felul de produse. Condiţiile de comercializare nu respectă însă condiţiile sanitar veterinare cerute pentru un astfel de amplasament. Oamenii se plâng de lipsa spaţiilor amenajate pentru comercializarea păsărilor, porumbeilor, iepurilor, porcilor, de lipsa condiţiilor pentru depozitarea mărfurilor, care urmează sa fie vândute.

Aşa se face că Primăria comunei Şimian a reuşit să convingă factorii guvernamentali că este nevoie imperioasă de modernizarea acestui târg şi a obţinut zilele acestea finanţare pentru acest proiect în valoare de 4 milioane de lei.

Primarul comunei Şimian, Constantin Truşcă, spune că târgul de la Cerneţi este un obiect foarte important pentru comună şi că după finalizarea lucrărilor va deveni unul din cele mai moderne târguri din zona Olteniei.

În incinta târgului se va amenaja o piaţă pentru comercializarea fructelor şi legumelor, se vor construi padocuri pentru animale, platforme pentru circulaţia auto şi pietonală, dar şi birouri pentru partea administrativă.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top