miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRIMĂRII FĂRĂ PRIMARI ÎN MEHEDINŢI

Curtea de Apel Craiova judecă marţi recursul formulat de primarul comunei Malovăţ, Gheorghe Băzăvan la propunerea de arestare preventivă, acesta fiind acuzat de luare de mită şi având toate şansele să fie suspendat din funcţie, la fel ca şi primarul comunei Breznţa de Ocol.

draghici

gheorghe bazavanPrefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat luni că se aşteaptă o comunicare oficială din partea instanţei de judecată, care nu a ajuns încă la sediul Prefecturii. Dacă Gheorghe Băzăvan (PDL) rămâne în arest şi are slabe şanse să fie eliberat, atunci el va fi de îndată suspendat din funcţia de primar. Conform legislaţiei în vigoare. După suspendarea edilului, Primăria ar urma să fie condusă de viceprimar sau secretar, potrivit prefectului Nicolae Drăghiea. Viceprimarul Aurel Sfetcu are şi el problemele sale cu legea aşa că sarcina de a conduce Primăria Malovăţ i-ar putea reveni secretarului. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, în timpul exercitării mandatului de viceprimar al comunei Malovăţ, Aurel Sfetcu a luat parte la deliberarea şi adoptarea hotărârii Consiliului Local al comunei Malovăţ privind concesionarea/arendarea suprafeţei de păşune/izlaz comunal al comunei Malovăţ pentru 2010, având un interes personal de natură patrimonială pentru sine şi soţia sa în problema supusă dezbaterilor, respectiv încheierea şi derularea contractului de arendă încheiat între Primăria Malovăţ şi soţia acestuia. “’Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, a precizat ANI, în cazul viceprimarului din Malovăţ care a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Situaţia de la Primăria Malovăţ nu este singulară în Mehedinţi. Comuna Brezniţa de Ocol este condusă de viceprimar, după ce primarul a fost arestat preventiv la începutul anului 2013, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în formă continuată, trei infracţiuni de uz de fals, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual şi conflict de interese. Primarul din Brezniţa de Ocol, Dumitru Drăghici (PSD), a stat mai bine de trei luni în arest preventiv, a fost eliberat, dar are interdicţia de a se apropia de angajaţii Primăriei, astfel că nu se întoarce pe funcţie. Problema organizării alegerilor pentru funcţia de primar se pune abia atunci când instanţa va da o condamnare definitivă la închisoare, fie ea şi cu suspendare.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top