duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRIMARUL CONSTANTIN GHERGHE A PRIMIT FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ORGANIZAŢIEI UNPR MEHEDINŢI

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că primarul Severinului, Constantin Gherghe, a fost numit de conducerea centrală a UNPR în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene UNPR Mehedinţi.

gherghe

Pe ultima sută de metri, profitând de ordonanţa „traseiştilor“, care a permis migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul, primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, s-a înscris luna aceasta în UNPR.

Prima dată după înscrierea sa la UNPR, Constantin Gherghe a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre motivele care au stat la baza alegerii acestei formaţiuni politice.

„Mi s-a părut că este un partid care oferă stabilitate, este un partid serios cu o componentă umană serioasă. Seriozitate şi stabilitate, asta mi s-a demonstrat că există la UNPR, că sunt oameni de valoare. Dacă socotiţi că sunt motive suficiente pentru a face o opţiune politică eu vă mulţumesc”, a declarat Constantin Gherghe.

Eugen Nicolicea, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul şi vicepreşedintele UNPR, a anunţat în cadrul aceleaşi conferinţe de presă că primarul Severinului a fost desemnat la conducerea organizaţiei judeţene UNPR Mehedinţi. Constantin Gherghe îl înlocuieşte astfel la conducerea filialei pe Alin Nicolicea, nepotul ministrului Eugen Nicolicea, care  va ocupa de acum funcţia de prim vicepreşedinte al UNPR Mehedinţi.

„Propunerea a pornit de la mine şi a fost însuşită de domnul vicepremier şi preşedinte UNPR, Gabriel Oprea. Motivaţia a fost următoarea: în situaţia în care nu ar fi acceptat niciun fel de funcţie politică poate că unii şi-ar fi imaginat că este o venire, o înscriere în UNPR de conjunctură. Acceptând funcţia de preşedinte cred că nu mai poate să spună nimeni că este o venire în UNPR de conjunctură, ci se identifică primarul Gherghe cu preşedintele UNPR şi împreună cu UNPR-ul”, a declarat Eugen Nicolicea.

Întrebat dacă funcţia de preşedinte al filialei UNPR Mehedinţi a fost o condiţie pentru a intra în acest partid, Constantin Gherghe a afirmat că nu a solicitat acest lucru, propunerea venind din partea conducerii centrale.

„E culmea, că nu am impus această condiţie şi colegii de aici chiar ştiu lucrul acesta. Eu sunt convins că puteam face lucruri foarte bune pentru partid şi pentru comunitate fără să fiu preşedinte de partid aşa cum nu am fost nici până acum. Ştiţi foarte bine că eu funcţii politice de conducere la nivel de organizaţii municipale şi judeţene am avut perioade scurte. Dar dacă s-a discutat de maniera asta vă daţi seama că nu puteam să spun nu”, a precizat primarul Severinului.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a intrat în partidul lui Gabriel Oprea la mai puţin de şase luni de la înscrierea sa (n.r. – 22 mai a.c.) în Fundaţia Mişcarea Populară.

Primarul Constantin Gherghe, avocat de profesie, a fost membru al PSD Mehedinţi, iar în 2008 a părăsit rândurile PSD-ului şi a candidat pentru funcţia de primar al Severinului din partea Partidului Democrat Liberal Mehedinţi. În 2012, Gherghe a obţinut al doilea mandat de primar al Severinului, tot din partea PDL-ului, dar imediat după alegeri nu s-a sfiit să iasă la braţul preşedintelui PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, şi să-şi declare public ataşamentul faţă de PSD.
Corina Macavei

 

loading...


Un Comentariu

  1. PDL – MNMH – PSD – ACL – PMP – UNPR ! In consens cu prima sa dragoste , avocatura , d-l Gherghe vrea sa reprezinte toate partidele de pe esicherul politic …. Votati-L in continuare !

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top