miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

PRIMARUL CONSTANTIN GHERGHE CERE SPRIJINUL PARLAMENTARILOR DE MEHEDINŢI PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI AGENTULUI TERMIC ÎN SEVERIN

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare a reziliat contractul de furnizate a agentului termic în Drobeta Turnu Severin, conform actului, apa caldă şi căldura urmând să fie oprite în municipiu, de la sfârşitul lunii august, existând totodată un program de închidere controlată a companiei, care prevede disponibilizarea a 1800 de salariaţi.

Potrivit primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, RAAN a anunţat Primăria în data de 17 februarie că denunţă contractul de furnizare a agentului termic în oraş.

Constantin-Gherghe“Nenorocirea este că în data de 17, luna aceasta, (n.r. februarie), RAAN ne notifică că denunţă contractul semnat în 2003 cu Primăria şi obligaţia lor, conform acestui contract, mai este să furnizeze agent termic şi apă caldă până la sfârşitul lunii august, deci şase luni, aşa scrie contractul. Consider că cetăţenii din Drobeta Turnu Severin ar trebui să fie informaţi cu privire la situaţia reală, iar noi, politicienii, să manifestăm transparenţă şi avem obligaţia să căutăm soluţii.”, a declarat primarul din Drobeta Turnu Severin.

În contextual în care Regia de Termoficare Romag Termo din cadrul RAAN este furnizorul unic de agent termic pentru cele 36 000 de apartamente şi instituţii publice din oraş, Constantin Gherghe a făcut apel către cei opt parlamentari de Mehedinţi să intervină pe lângă Ministerul Energiei de care aparţine compania, pentru prelungirea furnizării agentului termic până după iarna 2015-2016.

“Să vină la Turnu Severin, îi aştept aici, la Primărie (n.r. parlamentarii de Mehedinţi). Le expun care este situaţia deosebit de delicată a municipiului Turnu Severin şi de ce nu, a judeţului, îi rog să vină, să facem o dezbatere poublică, chiar cu ajutorul presei. Să le spunem această situaţie delicată, să o preia, să o ducă la Bucureşti pentru că soluţia este la Bucureşti, nu la Turnu Severin. Indiferent cât ne-am zbate noi aici, deciziile se iau la Bucureşti.”

În opinia edilului din Drobeta Turnu Severin, parlamentarii ar trebui să ceară Guvernului resurse pentru a se pune în aplicare soluţia propusă de RAAN de a se furniza agent termic în iarna 2015 – 2016 prin două cazane ale Regiei de Termoficare.

În condiţiile în care în iarna 2015 – 2016, imobilele din Drobeta Turnu Severin ar primi agent termic tot de la RAAN, edilul susţine că ar fi timp suficient pentru găsirea unei soluţii alternative de încălzire pentru anii următori, la momentul actual făcundu-se studii în acest sens la nivelul Primăriei.

“Noi am prevăzut, să zic, un scenariu sumbru, pentru că e bine  să îşi iei măsuri de prevedere şi am făcut foarte multe demersuri către Guvern, către Minsiterul de Interne care din fericire, ne-a asigurat rezerva de cărbune pentru a parcurge această iarnă. Am făcut demersuri spre Ministerul Dezvoltării care spre fericirea noastră, a îmbrăţişat o soluţie propusă tocmai de RAAN de a continua şi pe iarna 2015-2016 cu două cazane de la Termo, cu condiţia subvenţionării energiei termice de la buget. Din nefericire, Minsiterul Energiei, în ograda căruia este RAAN-ul se pare că manifestă un pic de dezinteres sau nu interesul care ar fi necesar pentru rezolvarea problemei.”, a mai arătat Constantin Gherghe.

În Drobeta Turnu Severin, toate instituţiile publice, unităţile de învăţământ, Spitalul Judeţean şi secţiile externe, dar şi 36 000 de locuinţe primesc apă caldă şi căldură prin cele 65 de puncte termice ale RAAN.

Liderul Sindicatului Romag Prod, din cadrul RAAN, Florin Rogobete, a arătat vineri că la nivelul Ministerului Energiei “se doreşte” un program de închidere controlată a companiei aflată în insolvenţă din septembrie 2013.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top