vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PRIMARUL DE LA DÂRVARI ARE PROIECTE AMBIŢIOASE

Primarul comunei mehedinţene Dârvari , Vasilică Ologu, a declarat război deschis hoţilor, dar mai ales ciobanilor din comună, care aduc numai necazuri cetăţenilor lăsându-şi animalele să pască pe terenurile agricole.

vasilica  ologu primar

Ologu a epuizat toate căile amiabile de soluţionare a acestei probleme,  în plus le-a interzis  celor 30 de ciobani din comună să mai iasă cu animalele la păscut după ora 21,00, dar nimic din toate acestea nu au dat roade. Aşa că a instalat 30 de camere video de la intrare şi până la ieşire din Dârvari. Acum se gândeşte să mai cumpăre alte 10 camere pe care să le instaleze şi în Gemeni, celălalt sat aparţinător comunei Dîrvari. Primarul speră ca în felul acesta să reducă infracţionalitatea.

„Oamenii sunt săraci aici, au cheltuit 500 de lei pentru un pogon de teren, iar acum nu mai iau nimic din cauza animalelor. Nu se poate aşa ceva, sunt furturi în fiecare zi. Dacă este nevoie voi cere şi sprijinul poliţiei de la judeţ pentru a trimite forţe suplimentare aici. Poliţia de aici nu face faţă, unde să ne împărţim că sunt două sate”, a spus primarul Ologu, care nu o dată a însoţit poliţia din comună în raidurile efectuate pe timp de noapte.

darvari camereEdilul se gândeşte chiar să instaleze câte o cameră video în dreptul fiecărei case de cioban pentru ca în felul acesta să-i monitorizeze atent.

Un alt proiect al primarului Vasilică Ologu priveşte pietruirea uliţelor în ambele sate, Dârvari şi Gemeni, iar lucrările vor începe în câteva zile. Un alt obiectiv mult aşteptat de cei 2900 de locuitori ai comunei este cel privind realizarea reţelei de apă-canal. Concret, în satul Gemeni urmează în perioda următoare să se realizeze alimentare cu apă, iar în Dârvari lucrare de canalizare. Nu a fost neglijată de primar nici partea medicală, astfel că în  comună şi-a deschis pentru prima dată un cabinet un medic stomatolog, iar acoperişul de la dispensar a fost reparat cu sprijinul unei ferme agricole din zonă. Ar mai fi nevoie de încă un medic de familie, dar Vasilică Ologu spune că va depune toate diligenţele pentru a rezolva şi această problemă.

Marea durere a celor care trăiesc însă la Dârvari rămâne în continuare starea drumului judeţeam 562, care face legăturadarvari drum între localităţile Izimşa – Obârşia de Câmp – Gemeni – Dârvari din judeţul Mehedinţi. Oamenii se plâng că din cauza drumului  aproape impracticabil, transportatorii nu mai trimit autobuzele spre satul lor. “Nu mai vin microbuzele spre noi când văd gropile de un metru şi jumătate. Şi salvările ajung cu greu, poate  autorităţile judeţului îşi vor îndrepta atenţia şi spre acest drum”, a spus un localnic din Dârvari.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top