miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRIMARUL DIN BAIA DE ARAMĂ S-A TREZIT CU POLIŢIA ACASĂ FIINDCĂ ARE GRIJĂ DE TREI PUI DE CĂPRIOARĂ

primar baia de arama 1Mare iubitor de animale, primarul din Baia de Aramă, Rafael Dunărinţiu, a fost sancţionat contravenţional pentru că are grijă de câteva luni de trei pui de căprioară. Poliţia susţine că edilul şef deţine aceste animale fără drept, însă acesta îi contrazice şi spune că are acte de custodie.

IPJ Mehedinţi spune că cele trei animale sălbatice au fost descoperite cu ocazia unei acţiuni organizate pe linie de braconaj cinegetic.

“Cu ocazia unei acțiuni organizate pe linie de braconaj cinegetic, în data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu poliţiştii orașului Baia de Aramă, efective din cadrul D.S.V.S.A. Mehedinți și lucrători din cadrul A.J.V.P.S. Mehedinți, au identificat pe D.I., de 36 ani, din Baia de Aramă, care deținea în captivitate, fără drept, la domiciliul său, trei animale sălbatice din specia căprior ( un mascul și două femele )”, spune Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi. Poliţia mai precizează că în cauză primarul a fost sancţionat contravenţional în temeiul articolul 12 din Legea privind protecţia animalelor, care stipulează că “persoana care contribuie la dresarea unui animal are obligaţia de a folosi mijloace de dresaj care să nu provoace traume psihice sau fizice, precum şi de a folosi metode care să nu prejudicieze sănătatea ori bunăstarea animalului”.

De cealaltă parte, primarul din Baia de Aramă spune că a anunţat autorităţile atunci când a găsit animalele. Abandonaţi în pădure, cel mai probabil cei trei pui ar fi căzut pradă fiarelor.  “Am găsit aceşti trei pui în urmă cu câteva luni, casa mea fiind în apropierea pădurii, erau foarte slabi, părăsiţi. Când am văzut în ce stare sunt, nu puteam să-i abandonez, aşa că i-am luat acasă şi i-am îngrijit ca pe copiii mei, toată familia îi iubeşte foarte mult. Am anunţat imediat poliţia din Baia de Aramă şi am chemat şi medicul veterinar pentru că nu aveau poftă de mâncare, care le-a administrat vitamine. Nu ştiam şi nimeni nu mi-a spus că trebuia să anunţ şi Direcţia Sanitar Veterinară. Au văzut că sunt bine îngrijiţi şi i-au lăsat în continuare la mine, în custodie”, ne-a declarat primarul Rafael Dunărinţiu.

Primarul deţine 2 hectare de pădure, unde cei trei pui (un mascul şi două femele) beneficiază de cele mai bune condiţii.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top