miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRIMARUL DIN MALOVĂŢ A FOST REŢINUT PENTRU 24 DE ORE DE DNA

Primarul comunei mehedinţene Malovăţ, Gheorghe Băzăvan a fost reţinut de procurorii DNA în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui flagrant, edilul primind 20 000 de euro mită din partea unui constructor, în schimbul semnării unui deviz de 500 000 lei.

POZA PRIMAR_06Procurorii antcorupţie au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele primarului democrat liberal din Malovăţ în urma audierilor din noaptea de miercuri spre joi, în cursul zilei de joi acesta urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Anchetatorii au stabilit că primarul a pretins şi primit mită, suma de 20 000 de euro din partea unui constructor care are lucrări la Primăria Malovăţ, în schimbul acesteia Băzăvan urmând să semneze documentele pentru  ca firma să primească 500 000 de lei pentru lucrările efectuate.

După flagrantul de miercuri seara, procurorii DNA Craiova au petrecut mai multe ore la casa edilului din Malovăţ pentru a face percheziţii în locuinţa respectivă.

În urma percheziţiilor de la domiciliul edilului, anchetatorii au ridicat o armă şi mai multe documente.

Ulterior, percheziţii s-au făcut şi la Primăria Malovăţ.

La audierile care s-au făcut la DNA Craiova a fost dus şi fiul primarului din Malovăţ, dar acesta a fost lăsat în libertate, el mergând cu tatăl său pentru a lua banii pretinşi. În momentul în care a fost urcat în maşini miercuri seara, primarul Gheorghe Băzăvan a refuzat să comenteze motivul pentru care a fost ridicat de procurorii DNA, el declarându-se nevinovat.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top