marți , 1 decembrie 2020
NEWS ALERT

PRIMARUL DIN TÂMNA PIERDE MANDATUL, DUPĂ CE A PIERDUT PROCESUL CU ANI, CARE ÎL DECLARA IN CONFLICT DE INTERESE. Afla aici ce a facut edilul!

Primarul comunei mehedinţene Tâmna urmeayă să fie demis din funcţie, după ce Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o decizie definitivă şi irevocabilă, în care arată că Ion Cioară a pierdut procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce instituţia îl declarase in conflict de interese.

ion cioaraPrimarul s-a aflat în conflict de interese în perioada 2008-2012, după ce l-a angajat la o structură a administraţiei pe care o conducea, pe fiul său. Mai exact, l-a angajat pe acesta pe funcţia de referent la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Tâmna.

„Cioara Ion a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Tîmna, Jud. Mehedinți, a semnat, la data de 10 iulie 2008, o dispoziție prin care fiul său este numit în funcția de referent debutant la Serviciul situații de urgență din cadrul Primărie Comunei Tîmna, precum și o dispoziţie prin care fiul său este desemnat să participe la efectuarea operațiunilor generate de desfășurarea alegerilor autorităților administrației publice locale din data de 10 iunie 2012.”, se arată în decizia ANI.

Ulterior, după ce a fost declarat incompatibil, primarul din Tâmna a atacat decizia în instanţă şi a pierdut procesul ajuns la Inalta Curte şi Casaţie şi Justiţie. Decizia a fost pronunţată luni, 24 octombrie.

Conform procedurii, după ce prefectul de Mehedinţi va lua act de decizia instanţei, ar urma să emită ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Ion Cioară.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top