duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRIMARUL SEVERINULUI S-A ÎNSCRIS ÎN FUNDAŢIA MIŞCAREA POPULARĂ: „AICI MI-AM REGĂSIT COLEGI DE PARTID DESTUL DE MULŢI ŞI DE IMPORTANŢI”

Primarul Severinului, Constantin Gherghe, s-a înscris joi în Fundaţia Mişcarea Populară, anunţul fiind făcut într-o conferinţă de presă, susţinută la Bucureşti, alături de edil fiind Elena Udrea, Marian Preda şi Cristian Diaconescu.

gherghe cu udrea

Constantin Gherghe la petrecerea Elenei Udrea FOTO Facebook

Vestea nu a luat prin surprindere mediul politic severinean deoarece era de notorietate relaţia apropiată între primarul Severinului, Constantin Gherghe şi fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. De altfel speculaţiile cum că Gherghe s-ar înscrie în această fundaţie s-au amplificat atunci când primarul pedelist al Severinului s-a numărat printre invitaţii la petrecerea Elenei Udrea, organizată de ziua ei în luna decembrie a anului trecut, ocazie cu care edilul şef i-a oferit un tablou semnat de maestrul Ştefan Popa Popas. Totuşi, la data respectivă Gherghe a negat participarea la această petrecere, deşi Elena Udrea postase pe Facebook mai multe fotografii de la petrecerea ei printre care se regăsea şi acesta. Cel mai probabil, acum când baronul pesedist Adrian Duicu se află în arestul Capitalei, Gherghe a avut curajul să facă acest pas şi să se înscrie în rândurile fundaţiei. Asta pentru că deşi teoretic primarul Constantin Gherghe este membru al PDL Mehedinţi, acesta nu s-a sfiit să declare în public, la vizita din luna martie a anului trecut a premierului Victor Ponta la Turnu Severin, că a „a făcut un parteneriat” cu Adrian Duicu, nimeni altul decât preşedintele PSD Mehedinţi.Tot Gherghe este cel care, în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Turnu Severin, a susţinut-o pe Elena Udrea, atunci când acesta a candidat pentru funcţia de preşedinte a partidului.

„Mă bucur să continuăm un parteneriat pe care l-am început în anii trecuţi prin venirea domnului primar Gherghe în Fundaţia Mişcarea Populară. Pentru mine este o dată în plus o bucurie pentru că am lucrat foarte bine cu primarul Gherghe de la Turnu Severin unde împreună am reuşit să derulăm câteva proiecte pe fonduri europene foarte importante de la reabilitări de drumuri de vreo 60 de milioane RON, la reabilitări de şcoli, licee, proiecte pe turism care desigur ar fi trebuit continuate, dar nu are cine pentru că la guvernare nu se ocupă de turism, lucrări pe care le-am făcut împreună pentru cei din Turnu Severin, pentru severineni şi pe care după cum şi domnul primar spune sperăm să le putem face şi în viitor nu numai pentru cei din Severin, ci pentru toţi românii”,  a spus Elena Udrea în cadrul conferinţei de presă.

Faptul că primarul Gherghe a susţinut-o pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal se pare că a contat destul de mult pentru fostul ministru al Dezvoltării, care nu a uitat acest gest şi în cadrul conferinţei de presă a ţinut să-i mulţumească pentru această susţinere.

„Pe de altă parte, colaborarea noastră a fost şi în plan politic, domnul primar nu este doar un excelent gospodar, un om care pune foarte mult suflet pentru comunitatea în care este ales primar, ci şi un om politic curajos. În campania internă din 2013 pentru preşedinţia Partidului Democrat Liberal, deşi a fost ordin pe unitate la filiala Mehedinţi să nu cumva să se voteze cu Elena Udrea, domnul primar şi-a asumat transparent să mă susţină şi este pentru mine o dovadă clară a curajului pe care îl are ca om politic şi a faptului că este un bărbat politic adevărat şi îi mulţumesc încă o dată pentru acea susţinere care a fost împotriva liniei dată de organizaţia de la Mehedinţi şi de la centru partidului”, a mai spus Elena Udrea.

Primarul PDL al Severinului, Constantin Gherghe, a declarat că a regăsit în rândurile Fundaţiei Mişcarea Populară vechi colegi de partid şi că se bucură că se alătură acestora.

„Mă bucur că mă aflu aici, mai ales că după cum spunea şi domnul preşedinte al Fundaţiei aici mi-am regăsit colegi de partid destul de mulţi şi de importanţi din rândurile Partidului Democrat Liberal, din care şi eu fac parte. Mă bucur să mă alătur lor, mă bucur să mă alătur dumneavoastră şi sper ca şi pe această cale, pe calea unei fundaţii non-guvernamentale să facem ceva deopotrivă pentru ţară şi pentru zona de unde vin eu. Cel puţin cât am avut plăcerea să lucrăm cât aţi fost d-voastră ministru, Turnu Severin a avut de câştigat. Cu speranţa aceasta mă alătur acestei fundaţii şi cu încredere pentru că vin lângă nişte oameni cu care s-a făcut treabă şi realitatea o demonstrează fără să o spunem noi. Sper ca perspectiva să ne mai ofere această oportunitate. În rest, să dea Dumnezeu să ne fie bine şi nu numai severinenilor, toată populaţia din România să se bucure de un dram de bunăstare în perspectivă”, a declarat Constantin Gherghe.

Primarul Constantin Gherghe a fost membru al PSD Mehedinţi, iar în 2008 a părăsit rândurile PSD-ului şi a candidat pentru funcţia de primar al Severinului din partea Partidului Democrat Liberal Mehedinţi.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top