marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PRIMARUL SEVERINULUI SCHIMBĂ PARTIDELE CA PE ŞOSETE

Pe ultima sută de metri, profitând de  ordonanţa “traseiştilor”, care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul, primarul Severinului, Constantin Gherghe, s-a înscris în UNPR. Este a doua  opţiune politică în numai un an de zile.

gherghe

FOTO O ultimă îmbrăţişare cu Elena Udrea la Drobeta Turnu Severin, la Toamna Severineană

De câteva zile se vorbeşte în oraş despre trecerea lui Constantin Gherghe la UNPR, dar acum anunţul oficial a fost postat pe site-ul acestei formaţiuni politice.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin intră în partidul lui Oprea la mai puţin de şase luni de la înscrierea sa (22 mai a.c.) în Fundaţia Mişcarea Populară.

Acum două săptămâni, când Elena Udrea a venit la Drobeta Turnu Severin în turul de campanie electorală, primarul Constantin Gherghe a însoţit-o de-a lungul vizitei sale în municipiul de la Dunăre. Nu a schiţat atunci niciun gest care să prevestească cumva intenţia lui de a părăsi fundaţia.

Primarul Severinului, Constantin Gherghe, declara în luna mai că a regăsit în rândurile Fundaţiei Mişcarea Populară vechi colegi de partid şi că se bucură că se alătură acestora.

„Mă bucur că mă aflu aici, mai ales că după cum spunea şi domnul preşedinte al Fundaţiei aici mi-am regăsit colegi de partid destul de mulţi şi de importanţi din rândurile Partidului Democrat Liberal, din care şi eu fac parte. Mă bucur să mă alătur lor, mă bucur să mă alătur dumneavoastră şi sper ca şi pe această cale, pe calea unei fundaţii non-guvernamentale să facem ceva deopotrivă pentru ţară şi pentru zona de unde vin eu. Cel puţin cât am avut plăcerea să lucrăm cât aţi fost d-voastră ministru, Turnu Severin a avut de câştigat. Cu speranţa aceasta mă alătur acestei fundaţii şi cu încredere pentru că vin lângă nişte oameni cu care s-a făcut treabă şi realitatea o demonstrează fără să o spunem noi. Sper ca perspectiva să ne mai ofere această oportunitate. În rest, să dea Dumnezeu să ne fie bine şi nu numai severinenilor, toată populaţia din România să se bucure de un dram de bunăstare în perspectivă”, spunea atunci Constantin Gherghe.

Primarul Constantin Gherghe, avocat de profesie, a fost membru al PSD Mehedinţi, iar în 2008 a părăsit rândurile PSD-ului şi a candidat pentru funcţia de primar al Severinului din partea Partidului Democrat Liberal Mehedinţi. În 2012, Gherghe a obţinut al doilea mandat de primar al Severinului, tot din partea PDL-ului, dar imediat după alegeri nu s-a sfiit să iasă la braţul preşedintelui PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, şi să-şi declare public ataşamentul faţă de PSD.

Întrebat în luna aprilie a.c. de ce nu este exclus din rândurile PDL Mehedinţi Constantin Gherghe dată fiind ruperea totală faţă de organizaţia judeţeană, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a răspuns:

“Eu cred că domnul primar nu ştie nici el prea bine unde este pentru că şi-a manifestat dragostea de fiecare dată faţă de toată lumea care i-a cerut-o. Trebuie să recunosc că eu am avut mare încredere în el şi a fost sprijinit pentru că avea proiecte într-o serie de investiţii, dacă vă aduceţi aminte  anvelopările de blocuri, muzeul, ş.a., investiţii foarte serioase în infrastructură aici. Nu poţi să ştii exact cum reacţionează fiecare om, câte este de puternic de ataşat valorilor partidului”.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top