miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRIMELE DE PAŞTE DE LA RAAN, PE MASA LUI VICTOR PONTA

Deputalul democrat liberal din judeţul Vârlcea, Romeo Rădulescu s-a arătat nemulţumit de faptul că angajaţii RAAN primesc prime de Paşte, în timp ce angajaţii Oltchim nu îşi primesc nici salariile restante, adresând în acest sens o interpelare premierului Victor Ponta.

sediul RAAN

După cum mhalert.ro a arătat la începutul săptămânii trecute, cei 3600 de salariaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare ar urma să primească în luna mai prime de Paşte, în valoare de 1 000 de lei deşi în prezent, unitatea se află în procedură de reorganizare şi are datorii către bugetul de stat şi furnizori de peste 800 000 000 lei. Conducerea Regiei a precizat pentru mhalert.ro că aceste prime sunt stipulate în contractul colectiv de muncă şi se vor face toate eforturile pentru ca ele să fie plătite în ciuda situaţiei cel puţin delicate în care se află unitatea.

Deputatul Romeo Rădulescu s-a sesizat cu privire la primele angajaţilor de la RAAN şi i-a cerut explicaţii lui Victor Ponta, luni după-amiază. Într-un apel la doctrina social-democrată, care îl caracterizează pe Victor Ponta şi care are în prim plan echitatea socială, Rădulescu vrea să afle din gura lui Ponta de ce resursele au fost alocate în mod discriminatoriu, în condiţiile în care cei 3.400 angajaţi ai platformei chimice de interes naţional Oltchim – Arpechim, riscă să nu li se aloce în această lună nici măcar sumele restante pentru salarii.

Radulescu_Romeo „Ca urmare a faptului că mass-media a publicat în ultima săptămână materiale ce făceau referiri la posibilitatea acordării de prime în preajma sărbătorilor Pascale către angajaţii anumitor unităţi cu capital de stat, avem rugămintea să ne clarificaţi mecanismul ce stă la baza aprobării deciziilor de premiere.”, scrie Romeo Rădulescu în interpelarea adresată şefului Guvernului.

De alocarea discriminatorie a fondurilor, Rădulescu îi acuză pe ministrii Guvernului.

“Este firesc şi normal ca angajaţii din sectorul de stat, majoritari la ora actuală în economia românească, să beneficieze de prime cu ocazia unei mari sărbători religioase tradiţionale, dar nu înţelegem “măsura” cu care miniştrii din Cabinetul Dumneavoastră îşi “cântăresc” deciziile. Astfel, s-ar părea că în acest an “Iepuraşul” reuşeste să “extragă” din “jobenul” statului următoarele “cadouri”, acordate integral din bugetul public, invocându-se prevederi ale contractului colectiv de muncă.”, se mai arată în document.

Rădulescu precizează în interpelare că prime de Paşte vor primi şi angajaţii Societăţii Naţionale a Huilei din Valea Jiului (de la minele Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni) deşi societatea a înregistrat pierderi în acest an de peste 17 milioane Lei, dar şi cei peste 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia care vor primi de Paşte tichete–cadou în valoare de 700 de lei.

“Din păcate, nu aceleaşi surprize financiare plăcute îi aşteptă şi pe cei 3.400 angajaţi ai platformei chimice de interes naţional Oltchim – Arpechim, care riscă să nu li se aloce în această lună nici măcar sumele restante pentru salarii.”, mai spune Rădulescu.

Deputatul democrat – liberal îi cere premierului răspuns scris şi oral.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top