marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PRIMELE INTERVIURI PENTRU ANGAJARE LA FIRMA JAPONEZĂ CARE INVESTEŞTE ÎN SEVERIN, SĂPTĂMÂNA VIITOARE

Reprezentanţii companiei Sumitomo, care deţine o fabrică de cablaje auto în Caransebeş (jud. Caraş Severin) şi îşi extinde investiţia la Drobeta Turnu Severin, urmează să înceapă primele interviuri pentru angajarea a 60 de persoane, în data de 8 iulie, la Hotelul Continental din municipiu.

ghergheManagerul de resurse umane din cadrul companiei, Sumitomo Electric Bordnetze, Traiana Tomiuc a declarat joi, pentru mhalert.ro că marţi, 8 iulie, încep interviurile pentru primele 60 de angajări care constau în muncitori necalificaţi, urmând ca numărul acestora să crească până în toamnă, la 500.

“Marţi începe recrutarea pentru 60 de posturi de muncitori necalificaţi. Noi am postat anunţurile pentru personalul de la birouri. În această toamnă vor fi 450 – 500 de locuri de muncă, nu este vorba, deocamdată de mai multe. În perspectivă, da, dorim să creştem în acest oraş. Vedem cum se desfăşoară lucrurile. Producţia începe efectiv, în data de 18 august.”, a declarat Traiana Tomiuc.

La Drobeta Turnu Severin, reprezentanţii concernului japonez “Sumitomo” au identificat deocamdată o hală din incinta fostului Combinat de Celuloză şi Hârtie care a fost închiriată şi care urmează să fie doatată cu aparatura  necesară producţiei de cablaje auto.

Aceeaşi sursă a mai precizat că la fabrica din Caransebeş se produc module pentru VW Transporter, VW Eos şi Skoda Octavia, la Drobeta Turnu Severin urmând să se producă componente auto pentru aceleaşi mărci.

Întrebată cu privire la cifra de afaceri a fabricii din Drobeta Turnu Severin, Tomiuc a refuzat să dea o cifră exactă, menţionând că cifra de afaceri ale investiţiilor din România se ridică la cinci milioane de euro pe lună.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe a declarat că investiţia japoneză este “o gură de oxigen” pentru judeţul Mehedinţi şi municipiu, în condiţiile în care rata şomajului în judeţ ajunge la 10%.

“Din nefericire, Mehedinţiul şi Severinul au fost afectaţi în anii anteriori din cauza faptului că multe societăţi şi-au restructurat activitatea, fie s-au desfiinţat. Este o mână întindă de firma japoneză şi nu vrem să rămâneam datori, o să le acordăm tot sprijinul pentru că mulţi severineni, fie bărbaţi, fie femei, nu se regăsesc în plan profesional. Dacă la nivel de judeţ avem o rată a şomajului de aproximativ 10%, la nivelul municipiului este de 2,8 – 2,9%.”, a declarat Constantin Gherghe.

Edilul a mai spus că municipalitatea va acorda firmei japoneze facilităţile fiscale prevăzute de lege şi va face demersurile pentru ca strada care duce către hala de producţie din Drobeta Turnu Severin să primescă numele investitorului.

Cei care vor să participle la interviurile de angajare sunt aşteptaţi marţi dimineaţa, la Hotelul Continental din Drobeta Turnu Severin, urmând ca mai apoi, posturile scoase pentru angajare să fie anunţate pe site-urile de profil şi în presa locală.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top