sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

PRINS CU PEŞTE FĂRĂ ACTE DE POLIŢIA DE FRONTIERĂ

Poliţiştii  de frontieră mehedinţeni  au confiscat în cadrul unei acţiuni organizate pe linia combaterii braconajului piscicol 70 kg de peşte din specia somn, pescuit în perioada de prohibiţie. Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care îl transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn noaptea de 3 mai a.c., ora 03.30,  în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului  Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Gura Văii, un autoturism Dacia, despre al cărui  conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.

„La controlul autovehiculului aparţinând lui S. Crinel, în vârstă de 42 ani,  din municipiul Turnu Severin, oamenii legii au depistat  în portbagaj şi în interiorul acestuia cantitatea de 70 de kilograme de peşte din specia somn, transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că S. Crinel achiziţiona peştele de la pescari din localitatea Mraconia în scopul revânzării pe raza localităţii Ilovaţ.

Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constitue infracţiune, poliţiştii de frontieră  i-au întocmit lui S. Crinel lucrare penală. Cantitatea de 70 kilograme de peşte  a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate. Dacă vafi găsit vinovat, severineanul  riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top