marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PRINŞI CU BANI FALŞI ÎN PIAŢA „MEVA”

Doi tineri au fost prinşi astăzi în flagrant de poliţiştii severineni în timp ce încercau să plaseze pe piaţă monede falsificate. Există date şi indicii că timp de o săptămână aceştia au pus foarte multe astfel de monede în circulaţie pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

bani falsiConform unor surse din cadrul DIICOT Mehedinţi, ofiţerii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi au prins astăzi în flagrant doi tineri, cu vârste între 20 şi 30 de ani, din Ilfov şi Lugoj, în timp ce încercau să pună în circulaţie bancnote false în bazarul de la „Meva” din Drobeta Turnu Severin, încercând să cumpere îmbrăcăminte.

Potrivit procurorilor, este un caz tipic de operare a escrocilor. Dacă până nu demult, oamenii primeau bancnote contrafăcute la schimbul valutar, acum cele mai multe sunt distribuite prin pieţe şi magazinele de cartier, care nu au maşini de depistare a falsurilor. Cea mai nouă metodă de falsificare o reprezintă spălarea chimică a bancnotelor de 10 şi retipărirea cu însemnele celor de 50, 100, 200 şi 500 lei. Chiar dacă dimensiunile diferă, unui vânzător/cumpărător grăbit îi este greu să facă diferenţa pe loc.

Numai că o vânzătoare de la una din tarabe, cu spirit de observaţie, a sesizat că hârtia nu era cea obişnuită moment în care şi-a alertat fiul, care a reuşit să-l prindă pe unul din autori. Au sunat la poliţie şi în cel mai scurt timp o patrulă care se afla în apropiere l-a reţinut pe celălalt autor. Cei doi tineri aveau asupra lor 3 bancnote de câte 10 lei şi 2 bancnote de câte 50 de lei. Continuând cercetările oamenii legii au mai identificat alţi doi indivizi, care fac parte din acelaşi grup infracţional.

Potrivit aceloraşi surse din Parchet, se pare că tinerii fac parte dintr-o reţea amplă de falsificatori de monede cu ramificaţii în mai multe judeţe ale ţării. Până la această oră, au fost identificate peste 20 de persoane care au fost înşelate de aceşti indivizi. Cele patru persoane au fost reţinute şi urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţiile de falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top