marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROCENTUL DE PROMOVARE LA BAC DUPĂ CONTESTAŢII A SĂLTAT LA 46,64%

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a făcut publice, vineri – 11 iulie, rezultatele soluţionării contestaţiilor depuse în urma sesiunii iunie-iulie a bacalaureatului. În urma analizării finale a rezultatelor reiese că procentul iniţial de promovare a examenului pentru judeţul Mehedinţi a săltat de la 45,28%, cât era înainte de contestaţii, la 46,64% ulterior.

bac 4

 

În judeţul Mehedinşi, dintre cei 2202 liceeni din judeţ care s-au prezentat la toate probele examenului – deşi se înscriseseră 2496 – nu mai puţin de 487 au depus contestaţii. La capătul celor două zile rezervate soluţionării contestaţiilor, oficialii IŞJ Mehedinţi au anunţat că rata iniţială a liceenilor ce au promovat Bacalaureat 2014 a crescut de la 45,28%, la 46,64%.

Reamintim că, în judeţul Mehedinţi, rezultatele parţiale înaintea depunerii contestaţiilor relevau că au promovat probele examenului doar 45,28% dintre liceenii care s-au prezentat.

În judeţul Mehedinţi au fost înscrişi la bacalaureat 2496 de elevi, din care 2027 din promoţia curentă şi 469 din promoţiile anterioare.

După soluţionarea contestaţiilor, Liceul Tehnic Transporturi Auto a scăpat de ruşinosul procent de 0 la sută promovabilitate, un elev fiind declarat admis. Astfel, în judeţul Mehedinţi, mai rămâne doar un singur liceu, unde promovabilitatea este 0 în cazul Liceului Tehnologic de la Halânga.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top