miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROCURORII DNA CER O PEDEAPSĂ MAI MARE ÎN CAZUL PRIMARULUI ŞPĂGAR DE LA MALOVĂŢ. CAUZA A FOST AMÂNATĂ

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au amânat miercuri cauza în privinţa fostului primar de la Malovăţ întrucât avocatul acestuia a solicitat termen pentru a-şi pregăti apărarea. Gheorghe Băzăvan este judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu, după ce a fost prins în flagrant luând 20.000 de lei de la patronul unei firme de construcţii.

primarul bazavan

Curtea de Apel Craiova a judecat miercuri apelul formulat la hotărârea de condamnare cu închisoarea de doi ani şi jumătate, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în cazul primarului comunei mehedinţene Malovăţ, Gheorghe Băzăvan, prins în flagrant luând mită 20 000 de euro de la patronul unei firme de construcţii.

Avocatul Marin Băluţă al inculpatului Gheorghe Băzavan a solicitat termen pentru a-şi pregăti apărarea, iar magistraţii au încuviinţat cererea acestuia, amânând cauza.

Tribunalul Mehedinţi l-a condamnat pe Gheorghe Băzăvan la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în data de 28.05.2014, în dosarul în care primarul comunei mehedinţene Malovăţ este cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În urma sentinţei, procurorii  DNA Craiova au formulat apel la Curtea de Apel Craiova, considerând condamnarea la doi ani şi jumătate prea mică faţă de gravitatea faptei comise.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada septembrie 2012 – octombrie 2013, Gheorghe Băzăvan, în calitate de primar al comunei Malovăţ, judeţul Mehedinţi, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, atribuind nelegal, trei contracte de execuţie lucrări unei firme de construcţii, ştiind că acestea sunt lovite de nulitate şi recepţia lucrărilor este imposibil de efectuat.

Deşi ştia că nu exista posibilitatea legală de a se face plata acestor lucrări, Gheorghe Băzăvan l-a determinat pe denunţător, sub promisiunea plăţii imediate, să efectueze lucrările de reparare a unor drumuri comunale greu accesibile, într-un timp record şi în condiţii de vreme nefavorabilă, pentru a obţine voturi în favoarea candidaţilor partidului pe care îi susţinea la alegerile parlamentare din cursul lunii decembrie 2012 şi pentru a-şi consolida astfel, propria poziţie în partid.

La data de 25 octombrie 2013, în calitate de primar al comunei Malovăţ, Gheorghe Băzăvan a pretins de la denunţător suma de 20.000 euro pentru ca, în schimb să confirme situaţiile de lucrări executate de firma martorului denunţător în favoarea Primăriei comunei Malovăţ şi pentru a dispune plata contravalorii lucrărilor executate în cursul anului 2012, lucrări în valoare de 506.000 lei, convenind ca banii datoraţi de primărie firmei să fie remişi în cursul zilei de 30 octombrie 2013.

La data de 30 octombrie 2013, Gheorghe Băzăvan a primit de la denunţător suma de 20.000 euro, în scopul menţionat mai sus, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În vederea recuperării pagubei produse prin săvârşirea infracţiunii, în cauză s-a dispus sechestru asigurător, fiind indisponibilizate mai multe bunuri imobile (o clădire şi mai multe terenuri) şi o sumă de bani, aparţinând lui Băzăvan, până la concurenţa sumei de 465.525,01 lei.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top