luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

PROFESOR DE MATEMATICĂ: LA ACEST EXAMEN DE BACALAUREAT PROBLEMELE NU AU VIZAT CUNOŞTINŢE EXTRAODINAR DE DIFICILE

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut astăzi proba scrisă la Matematică, la examenul de Bacalaureat 2013.

profesor

Pentru elevii Colegiului Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin subiectele de la proba scrisă la matematică nu au ridicat probleme. Candidaţii au ieşit cu zâmbetul pe buze şi au spus că toate subiectele au fost accesibile. „A fost uşor, niciun subiect nu mi s-a părut dificil. Nu vreau să mă supraestimez dar cred că voi lua cel puţin nota 9”, a spus un traianist.

Emoţiile părinţilor, care şi-au aşteptat copiii în curtea liceului, s-au risipit imediat cum elevii ieşeau pe rând din examen.

„Mi-a spus că i s-au părut toate subiectele foarte uşoare, abordabile, le-a mai făcut. Multe din subiecte s-au regăsit în variantele rezolvate din 2007-2009. Ne aşteptăm la un 9. Nu am avut emoţii fiindcă ştiam că s-a pregătit foarte bine pentru acest examen. Dă la arhitectură şi a învăţat foarte bine”, a spus tatăl unui elev de la Traian.

„Selecţia drastică trebuie făcută la nivelul învăţământului superior”

Profesorul de matematică Mariana Draga Tătucu de la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica din Drobeta Turnu Severin spune că subiectele de anul acesta la proba scrisă la matematică nu au vizat cunoştinţe dificile: „Conform opiniei elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeic”  examenul de bacalaureat la disciplina matematică a avut un nivel de dificultate accesibil, fiind în conformitate cu variantele propuse şi  parcurse în cursul anului şcolar 2012-2013. Este îmbucurător faptul că la acest examen de bacalaureat problemele nu au vizat cunoştinţe extraordinar de dificile. În opinia mea selecţia drastică trebuie făcută la nivelul învăţământului superior”.

La varianta M2, subiectele au fost extrem de uşoare, elevilor cerându-li-se să rezolve:

1. Ecuaţie de gradul I, trigonometrie, procent

2. Matrice, polinoame

3. Derivate, ecuaţia tangentei, integrale, primitive, demonstrarea unei funcţii concave, aria graficului.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top