miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PROFESORII AU CORECTAT GREŞIT LA EVALUAREA NAŢIONALĂ

În urma anchetei desfăşurată de Inspectoratul Şcolar Mehedinţi a reieşit faptul că cei doi profesori în mâinile cărora au ajuns lucrările celor trei absolvenţi de la Şcoala numărul 6 care s-au trezit cu note mult mai mici înainte de contestaţii, au corectat greşit.

DSCF6991

MARIAN SUTA“Comisia judeţeană a finalizat verificarea şi a constatat din păcate neglijenţa în procesul de evaluare a celor doi profesori evaluator. Nu este vorba de fraudă, nu a fost înlocuită lucrarea, nu au fost adăugate foi la lucrare şi nu au fost modificări pe lucrare, lucruri care reies din cele relatate de evaluatori. Dumnealor au dat dovadă de neglijenţă datorită oboselii, altor factori în evaluarea lucrării şi punerea notei. Urmează să stabilim sancţiunile.”, a declarat inspectorul şcolar judeţean Marian Şuţă.

Lucrările iniţiale ale celor trei absolvenţi ai claselor a VIII-a de la Şcoala Numărul 6 au fost evaluate de încă două comisii şi de Comisia Judeţeană, astfel că aceştia au rămas cu notele obţinute după contestaţii.

Ce vor păţi cei doi profesori de la Centrul din cadrul Colegiului Teodor Costescu care au evaluat greşit lucrările absolvenţilor este greu de stabilit deocamdată. Şeful IŞJ Mehedinţi a precizat  că ei nu vor mai participa la astfel de examene în perioada următoare. Rămâne însă întrebarea: cine răspunde pentru şocul suferit de cei trei elevi când au văzut că au obţinut note chiar şi de patru, deşi ei au rezolvat subiectele aproape perfect?

În încercarea de a spăla o mână pe cealaltă, aşa cum se întâmplă în sistemul românesc de învăţământ, conducerea Inspectoratului Judeţean Mehedinţi a refuzat să facă publice numele dascălilor neglijenţi, asta în ciuda faptului că identitatea lor nu este constrânsă de nicio anchetă penală. Sperăm totuşi că acestea au fost singurele lucrări evaluate greşit de profesori şi că interesele altor elevi de 10 nu au fost prejudiciate.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top