duminică , 24 ianuarie 2021
NEWS ALERT

PROFESORII DIN MEHEDINŢI VOR FI ATENT MONITORIZAŢI DE INSPECTORATUL ŞCOLAR

După vechiul obicei: un nou an şcolar, noi reguli în materie de învăţământ – programe diferenţiate la limba română pentru examenul de bacalaureat, simulări la clasele a XI-a la toate disciplinele de bacalaureat, testări orientative.

conducerea ISJ Mehedinti 1

Inspectorul general şcolar adjunct Mirela Pintea Enea de la IŞJ Mehedinţi spune că la admiterea în clasa a IX-a ponderea notelor din clasele V-VIII va conta numai în proporţie de 25 la sută, în timp ce media de evaluare naţională va conta în proporţie de 75 la sută.

„O noutate absolută a acestui an o constituie şi simulările la clasele a XI-a la toate disciplinele de bacalaureat. De asemenea, vom avea simulări, care se vor desfăşura la nivel naţional, la clasele a VIII-a, la clasele a XI-a şi a XII-a. Dacă până în acest moment, aceste simulări aveau loc la nivelul unităţilor şcolare, din acest an se vor desfăşura la nivel naţional. Evaluările la clasa a II, la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a se vor desfăşura într-un mod general la toate unităţile şcolare din judeţul Mehedinţi. Dacă până acum acestea s-au desfăşurat şi organizat numai la nivelul anumitor unităţi şcolare – unităţi pilot, din acest an şcolar acestea vor fi obligatorii. Nu trebuie să intre nimeni în panică, copiii vor primi broşuri, notele nu vor fi trecute în catalog, însă vor fi făcute publice”, a spus inspectorul şcolar adjunct.

Noutăţi intervin şi la examenul de bacalaureat, unde va exista o programă diferenţiată la materia limba şi literatura română.

„După cum se ştie în anul şcolar trecut la examenul de bacalaureat, la disciplina limba şi literatura română s-au dat două tipuri de subiecte: un subiect pentru profilul real, iar alt subiect pentru profilul uman, pedagogic – teoretic. Anul acesta au apărut deja, chiar vor fi postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar programe diferenţiate pentru cele doup tipuri  de subiecte, deci profesorii trebuie să ştie cu toţii că se vor orienta în anul acesta şcolar după două programe diferite”, a precizat Daniela Jenaru, inspectorul şcolar la limba şi literatura română.

Din câte se pare, în acest an şcolar nu doar elevii sunt monitorizaţi cu atenţie, ci şi dascălii acestora. Inspectorii şcolari vor fi cu ochii pe aceştia prin organizarea unor inspecţii la clasă

„În acest an şcolar ne-am propus să intensificăm monitorizarea lecţiilor pe care profesorii le ţin în şcolile mehedinţene. În acest sens vom recurge la mai multe tipuri de inspecţii: inspecţiile pe care le vor efectua directorii  -asistenţele la clase ale directorilor şi pe altă parte inspecţiile efectuate de metodişti şi de inspectorii şcolari. De asemenea, faţă de anii trecuţi ne-am propus să recurgem la testări orientative la care copiii să nu mai fie stresaţi de notă, aşa cum reclamă părinţii deseori, şi să conştientizeze că acea lucrare, acea evaluare pe care o vor da este absolut în sprijinul lor. Vor fi lucărri de constatare a nivelului şi feed-back-ul pe care profesorul îl va acorda pentru îmbunătăţurea activităţii”, a mai precizat inspectorul Daniela Jenaru.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Mehedinţi a mai hotărât revenirea la forma tradiţională a lecţiilor deschise deoarece s-a constatat că foarte mulţi profesori debutanţi nu au avut ocazia să asiste la o lecţie model ţinută de un cadru didactic cu experienţă.

O altă măsură pentru îmbunătăţirea activitpăţii la oră va fi controlul privind prezenţa la ore şi aşa cum au propus domnii isnepctori generali la cercurile pedagogice să revenim la forma tradiţională a lecţiilor deschise deoarece am constatat că foarte mulţi profesori debutanţi şi nu doar profesorii începători nu au avut ocazia să asiste la o lecţie model ţinută de un cadru didactic cu experienţă.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top