sâmbătă , 23 ianuarie 2021
NEWS ALERT

PROIECT EUROPEAN PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI DE ŞOMERI ÎN MEHEDINŢI

Episcopia Severinului și Strehaiei este partener într-un proiect finanţat cu fonduri europene, care îşi propune îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive.

proiect

La Drobeta Turnu Severin a avut loc joi o întâlnire de lucru în cadrul acestui proiect “SPUNE STOP INACTIVITĂȚII!” privind stimularea mobilității profesionale a șomerilor de lungă durată și a persoanelor. Organizatorii încearcă astfel să identifice măsuri concrete pentru angajarea şomerilor.

Episcopia Severinului și Strehaiei derulează în perioada martie 2014-septembrie 2015 proiectul “SPUNE STOP INACTIVITĂȚII!”, în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță Iași, Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare şi Asociația Filantropia Oradea. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, valoarea totală fiind de 7.005.040 RON.

Proiectul propune consilierea, informarea profesională și medierea pentru un număr de 968 persoane, din care 288 șomeri de lungă durată și 680 persoane inactive din regiunile Nord Est, Sud Vest și Nord Vest, precum și formarea profesională pentru un număr de 882 persoane, din mediul urban și rural. Grupul ţintă la nivelul judeţelor Mehedinţi, Gorj şi Dolj este format din 210 şomeri de lungă durată şi persoane inactive.

Persoanele din grupul ţintă vor beneficia de: servicii gratuite de informare şi consiliere profesională individuală şi de grup; servicii gratuite de consiliere privind egalitatea de şanse şi de gen şi respectarea diversităţii, dar şi de programe gratuite de formare profesională (calificare în meseriile lucrător în comerţ şi lucrător în alimentaţie; iniţiere în meseriile lucrător social, agent de turism-ghid, operator introducere, validare şi prelucrare date şi lucrător în comerţ pentru 196 de cursanţi).

De asemenea, şomerii vor primi servicii gratuite de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri (competenţe antreprenoriale pentru 56 de persoane, consulanţă în afaceri pentru 10 persoane şi finanţarea înfiinţării unei firme pentru 5 persoane).

C.M.

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top