joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

PROPUNEREA RAAN DE MAJORARE A TARIFULUI LA ENERGIA TERMICĂ, AMÂNATĂ PENTRU LA TOAMNĂ

Consilierii locali întruniţi joi, în cadrul şedinţei ordinare pe luna iulie, nu au răspuns solicitării Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare de majorare a tarifului la energia termică, amânând dezbaterea pe marginea acestei cereri pentru la toamnă.

consilieri locali

RAAN a transmis în data de 2 iunie a.c. o adresă către Primăria Turnu Severin prin care solicită majorarea preţului la energie termică de la 221,65 lei Gcal la 251,24 lei Gcal.

Consilierii locali nu au dat niciun răspuns la această solicitare, proiectul de hotărâre fiind amânat pentru o altă şedinţă. Forul local se gândeşte să identifice posibilităţile financiare de mărire a subvenţiei pe care Primăria Turnu Severin o acordă la plata energiei termice de către populaţie.

marius-screciu (1)„Este o reglementare care ne obligă să mărim o anumită zonă din acest preţ, deocamdată să vedem cum putem să mărim, sub ce formă, dar în acelaşi vrem ca din partea Primăriei să creştem subvenţia. Vreau să facem un echilibru între mărirea pe care ne-o cere RAAN-ul şi pe care o parte din ea – cheltuielile cu producţia – suntem obligaţi să o mărim şi modalitatea prin care putem să acoperim această mărire din fondurile Primăriei. RAAN-ul cere în acest moment să mărim cu 54 de lei gigacaloria. Nu am luat-o în calcul în această lună, vedem luna viitoare şi în funcţie de posibilitatea ca noi să acoperim o parte din preţul acestei gigacalorii prin subvenţie vom decide cred că cel mai târziu în luna octombrie”, a precizat Marius Screciu, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

În momentul de faţă preţul local de livrare al energiei termice către populaţie şi agenţii economici, aprobat prin HCL 58 din 19 martie 2013, este de 221,65 lei Gcal inclusiv TVA, din care 199,65 lei Gcal cu TVA reprezintă preţul de facturare către populaţie, iar 22 lei Gcal cu TVA reprezintă subvenţia achitată din bugetul local.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top