sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROPUNERILE LUI DRAGNEA STÂRNESC NEMULŢUMIRI ÎN RÂNDUL POLIŢIŞTILOR MEHEDINŢENI

Corpul Naţional al Poliţiştilor din Mehedinţi nu este de acord cu propunerile vicepremierului Liviu Dragnea privind trecerea Poliţiei de Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră la primării. Şeful CNP Mehedinţi spune că acest lucru va crea haos în sistem şi o creştere a infracţionalităţii.

politisti

Sindicatele din Poliţie ameninţă cu proteste şi cu pichetarea Guvernului în cazul în care acest proiect va fi adoptat.

Preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor din Mehedinţi, comisarul şef Valentin Lazăr, spune că prin această măsură nu s-ar face altceva decât “amputarea poliţiei naţionale de componentele sale de ordine publică şi siguranţă rutieră”.

“Organizaţia profesională a poliţiştilor din România- Corpul Naţional al Poliţiştilor – nu respinge ideea regionalizării dacă asta înseamnă un <<bine>> pentru ţară, dar chiar nu există nicio argumentaţie economică ori socială care să justifice amputarea poliţiei naţionale de componentele sale de ordine publică şi siguranţa rutieră. Cu ce ajută asta procesul descentralizării în condiţiile în care numai în mediul urban se trec structurile respective la primării, iar mediul rural (posturile comunale de poliţie) rămân în competenţa seviciului judeţean de profil de la IPJ?! Unde mai este unitatea de acţiune şi Strategia Naţională de Ordine Publică într -n sistem atât de disparat?”, a declarat comisarul şef Valentin Lazăr.

În opinia acestuia, toate aceste măsuri nu vor face altceva decât să creeze “haos în sistem” şi, implicit, va duce la o creştere a infracţionalităţii.

valentin lazar 1 “Credem că acest lucru va crea un haos în sistem şi o creştere a infracţionalităţii pentru care (culmea, dar suntem deja obişnuiţi cu asta)  va fi făcută responsabilă tot poliţia naţională şi nicidecum poliţia locală). Este până la urmă o serioasă problemă de siguranţă naţională aşa cum a exprimat-o şi ministrul de interne”, a mai spus preşedintele CNP din IPJ Mehedinţi.

De altfel, într-un comunicat de presă Corpul Naţional al Poliţiştilor (C.N.P.) respinge fără echivoc ideea “de trecere a unor structuri ale poliţiei naţionale în subordinea autorităţilor publice locale, considerând că prin aceasta, fenomenul de acaparare politică al acestei instituţii- încă incomplet îngenuncheată în faţa sferelor de interes personal, ar deveni astfel iremediabil, impactul unei astfel de măsuri fiind, în primul rând, unul deosebit de grav pentru poliţişti”

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top